Bilanci máte úžasnou, osm zápasů, jen jednou ztráta bodů za remízu, vedete. Takže nelze začít jinak, bude z toho postup?

Uvidíme, na to je ještě brzy. Špička jihomoravské ligy je hodně vyrovnaná, o titul se bude prát čtverka Čechie, Lanžhot, Dubňany a snad tedy i my. Já osobně si myslím, že největší favorit na postup je Lanžhot. Ale více se ukáže po vzájemných zápasech těchto mužstev mezi sebou. Právě v nich se bude lámat chleba.

Čekali jste před startem ligy, že budete takhle nahoře?

Tušili jsme, že by to mohlo být dobré, to neskrývám. Ale že až takhle, to ne. Máme v týmu nové mladé posily z Vyškova, jsou to výborní hráči, hodně nám pomáhají. Mají zkušenosti z hokeje, jsou sehraní, na hřišti o sobě ví, člověk je nemusí vůbec nic učit. Teď to celé táhnou, soupeři je vůbec neznají a to je výhoda.

Znamená to, že jste z nových tváří vytvořili celou jednu formaci?

Formaci ne, ale jednu útočnou trojku. V klubu je celkově šest nových kluků, tři jsou v áčku, tři hrají v béčku přebor. A tak jsme je dali k sobě a to se vyplácí. Je to bez problémů a jim to lepí, rozumí si na hřišti i mimo něj.

V lize nejste nováčkem, jaká je letos její kvalita?

Řekl bych, že je letos trošičku nižší. Loni postoupily hned tři mančafty, myslím Boskovice, Kuřim a brněnští guliveři. Nejkvalitnější týmy tak jsou pryč, právě proto bude letos ta špička daleko vyrovnanější. I proto si myslím, že můžeme uspět.

Takže z vašeho aktuálního prvního místa už lze něco vyvozovat, nebo to nepřeceňujete?

Zatím to není na žádné soudy. Jsme v třetině sezony, bude se rozhodovat v jednotlivých vzájemných zápasech té zmíněné čtverky. A určitě rozhodne i zápas se Slavkovem, tam to bude hodně vybičovaný, vyhecovaný. Budou se na nás chtít vytáhnout a my to prostě musíme zvládnout. Tyhle body by mohly chybět.

Jak vlastně zatím hodnotíte výsledky Slavkova v krajské lize?

Dobře, hrají dobře, chytli se. Druhá půlka tabulky není moc silná, takže se záchranou podle mě nebudou mít problémy a naopak můžou potrápit favority a nás taky. Mají v kádru dobré kluky, zkušené, i v tomhle by neměli být pozadu. Doufám, že je porazíme.

Pojďme zpět k Ivanovicím. Cítíte někde v týmu ještě slabinu, na kterou je třeba se zaměřit?

Možná že jsme zbytečně nervózní v koncovkách zápasů. V téměř všech zápasech jsme jasně vedli a často jsme z toho nechtěně udělali drama. Přestaneme hrát v půlce třetí třetiny, začneme se bát o výsledek a to je hodně špatně. A taky nás trápí zranění, hlavně v obranných řadách. S tím je problém, máme tam mezery. Jinde potíže necítíme.

Takže klub se rozvijí, jde nahoru, má to nový náboj. Je to tak?

Přesně tak to je. Na tréninky chodí třeba pětadvacet lidí, celkově je ve dvou týmech asi třicet hráčů. Máme i mládež, asi patnáct dětí. Kvalitativně to šlo určitě nahoru, má to grády, ohledně hráčského kádru nejsou výhrady, trochu nám vadí to zázemí, že musíme trénovat v Nezamyslicích, ale už jsme si zvykli. Prostě u nás hala na florbal není. Finančně je to taky lepší než dřív, podporuje nás Sokol i město, děkujeme moc.

Takže potíž s tréninkovou halou stále přetrvává?

Ano. Dlouhé roky se jezdí trénovat jinam. Minulý rok jsme kromě Nezamyslic, kde jsme teď, trénovali i v nové hale v Němčicích, ale zvedla se cena haly a už se nám to nevyplatí. Do Vyškova se nikam nedostanete, napadl nás ještě Rousínov, ale tam je to taky drahé. Tak jsme se rozhodli jen pro Nezamyslice a uvidíme, co se bude dít v dalších letech.

Čeká vás v sobotu extrémně důležitý zápas s Čechií. Ten asi hodně ukáže, co bude dál?

Máte pravdu, je to hodně zásadní zápas. Já nechci tvrdit, že na tom nejsme zatím dobře. Řekl bych, že v té nejlepší čtverce už budeme nastálo. Ale postup je hodně daleko, proti Čechii si ho jen můžeme trochu přiblížit.

Kdyby se to povedlo a Ivanovice získaly právo hrát třetí ligu, využijí ho? Mají na to florbalově i organizačně?

Nevím, to těžko říct, je to hodně předčasné. Moc zápasů třetí ligy jsem neviděl, ale pravda je, že každý, kdo v posledních letech postoupil, se tam neztratil. Například Telnice, se kterou jsme hrávali vyrovnaně, to tam zvládla na jedničku. Takže pokud máte kvalitu v týmu, tak se není čeho bát. Určitě bychom do toho šli s vervou, byla by to nová zkušenost, odměna k deseti letům existence.

Chystáte nějaké oslavy desetiletého jubilea klubu?

Něco menšího ano, ale žádné velkolepé. Možná miniturnájek současných a bývalých hráčů ve vánočním čase, možná pak ještě něco v létě, až bude víc času. Ale hlavně teď se musíme soustředit na ligu, nenechat si šanci proklouznout jen tak mezi prsty.