Na začátku připomeňte hlavní smysl předsezonního sloučení Amoru s Lazorem.
Již dlouhou dobu jsem uvažoval o tomto kroku. Chtěl jsem sjednotit futsal ve Vyškově. Ne z toho důvodu, aby nebyla konkurence, ale šlo hlavně o to, znásobit sílu samotného futsalu ve Vyškově. Nemalou roli v tom hrála i přízeň fanoušků. Pokud do druhé ligy naskočí kluci z Vyškova, tak to jistě přinese i zájem z řad jejich kamarádů, rodinných příslušníků. Také nás to mělo přiblížit k dlouhodobé strategii, a to hrát futsal pro diváky a s místními hráči.

Přesto jste přivedli velmi kvalitní posily zvenčí.
Teď paradoxně popřu odpověď na předchozí otázku. Největším hráčským přínosem pro nás bylo hostování kluků z Volfířova, a to Robina Štolby a Tadeáše Jindry. Kluci zapadli nejen herně, ale i lidsky. O přístupu k futsalu vůbec nemluvím. Ono jezdit dvě stě kilometrů na trénink a poté ještě v sobotu na zápas není zrovna jednoduché. To svědčí o neuvěřitelné vůli něčeho dosáhnout. Toto postrádám u místních borců, kteří mohou za nás hrát, ale neochota trénovat a udělat něco navíc je příliš veliká.

Jaká hlavní osa mužstvo táhla?
My jsme letos více než v předchozích sezonách působili jako tým. V uplynulých letech byl na čele bodování druhé ligy Milan Ševčík. Letos tomu tak nebylo. Měli jsme více hráčů, kteří se podíleli na vstřelených brankách a asistencích.

Co bylo předností týmu?
Myslím si, že velká bojovnost a jistá soudržnost. To bych asi vyzdvihl.

Bylo něco, s čím jste byl v úspěšné sezoně nespokojený?
Tradičně zápasy na hřištích soupeřů, kde se nám výsledkově nedařilo. Zlomili jsme to až ke konci sezony a bylo z toho druhé místo. Jinak mě hodně mrzelo, že jsme nezvládli zápasy, kdy o něco šlo. S Jeseníkem, Baníkem Ostrava či Atraps-Ho-mbres Brno jsme prohráli. Nezvládli jsme hrát pod tlakem. Naštěstí ten úplně poslední se Zlínem nám vyšel.

Jako druhý tým byste asi měli mít pro příští sezonu postupový cíl.
Ano, tak to bývá prezentováno. Ovšem nemyslím si, že by tomu tak bylo. Z ligy k nám sestoupí dva celky a rozdíl mezi oběma soutěžemi je obrovský. Navíc nahoru půjde brněnský Atraps-Hombres. Kvalitní mužstva budou mít Zlín a oba ostravské celky. Spíše očekávám ještě vyrovnanější a kvalitnější soutěž. Nás ovšem tento výsledek hodně zavazuje a musíme udělat maximum, abychom pozici nevyklidili.

Co všechno se v klubu muselo vylepšit nebo změnit?
V tom mám jasno. Zcela jistě bychom museli posílit na všech frontách. Na prvním místě hráčsky a to vůbec není jednoduchý úkol, možná i nadlidský. Na druhém místě funkcionářsky. Bez rozšíření vedení a jasně rozdělených kompetencí nemá cenu o první lize ani uvažovat. V neposlední řadě bychom museli posílit finančně a zde se nechci vyjadřovat k tomu, jak těžce se peníze shánějí.

A mimo klub?
Určitě bych uvítal lepší zázemí v hale na Purkyňově, a to jak možnost umístění tréninkového materiálu, tak i možnost mít více tréninkových hodin. Mám totiž obavu, že ani jednoho se hned tak nedočkáme a neustále přenášet věci a čekat, zda nás někdo z haly nevyžene je, někdy až únavné.