Se Spartou jste prohráli, na Tatře remizovali, takže třetí pokus by už měl být vítězný.
Máme stejný plán jako před utkáním s Tatrou, rozhodně chceme bodovat. Ale je otázka, jakým způsobem se nám to povede. Bude to velmi těžké utkání.

Jak byste vystihl jeho význam?
Jednoznačně tak, že každá ztráta v této fázi soutěže už může být rozhodující. Proto teď nekoukáme moc před sebe, tedy na špici tabulky, ale na to, kde jsme. Důležité je, abychom se vůbec do čtyřky dostali. Lepší umístění bychom samozřejmě brali, ale teď to není tak podstatné.

V minulém kole vás trápila velká marodka. Jaká je v tomto směru situace nyní?
O něco lepší. O startu Martina Kováře se rozhodne až před zápasem. Zraněný Ondra Kovář a David Brtníček by měli hrát. Na Tatře jsme neměli ani Adama Sourala, který byl nemocný. Teď už by měl být k dispozici. A přestože s námi na Tatře byl, tak také pro nemoc nehrál Honza Školař a teď by tedy nastoupit měl. Takže marodka se trochu vyprázdní. Měli by nám chybět jen dlouhodobí marodi Neal Mendham, David Jaroš, Martin Pořízek a Petr Podaný.

Který zápas z těchto nadcházejících kol považujete za klíčový?
Už jsem naznačil, že důležité jsou všechny. Pokud mám vybrat jeden, tak to bude hned příští zápas doma s Říčany (sobota 29. dubna - pozn. red.), protože u nich jsme ztratili body. Ale pozor, jednoduché to nebude ani na Slavii. Ta sice na jaře všechno prohrála, ale v posledním utkání doma hrála velmi slušně.

Jenže možná se bude rozhodovat v posledním utkání doma se Spartou.
Byl bych rád, kdybychom před tímto zápasem už měli play-off jisté. Třeba jen to čtvrté místo, abychom se se Spartou nemuseli nějak příliš přetahovat.

Extraliga: RC Praga Praha - RC JIMI Vyškov

Sobota 22.dubna, 14.00 hodin, hřiště Pod spalovnou, Praha 9-Vysočany.