Stříbro futsalové Slavie bylo překvapením. Jak jste je prožíval?

Finále byla s Chrudimí neuvěřitelná záležitost. (Slavie prohrála 1:3 na zápasy, pozn. red.) Je to skvělý pocit hrát o titul mistra republiky. Hrajete před plnou tribunou. Atmosféra je úžasná. Před každým zápasem se hrála státní hymna. A právě při ní si uvědomíte, že to všechno mělo a má smysl. Vzpomenete si, co všechno celá rodina musela obětovat. Od mého dětství až po současnost se celý život naší rodiny přizpůsoboval sportu. Tohle bylo zadostiučinění. Rodičům patří mé velké poděkování.

Nechyběla vám třešnička na dortu, vstřelený finálový gól?

Ne, můj styl hry není založený na střílení branek. Mým úkolem je rozehrávat akce, tvořit hru. Jsem pro kluky v naší čtyřce takový dispečer. Nedívám se na osobní statistiky, chci týmové výsledky, jako byl tenhle. Pro Slavii to byl historický úspěch a já jsem pod ním podepsaný.

Z Tanga Brno jste před třemi roky odcházel do průměrného ligového týmu. Co Slavii posunulo do české špičky?

Odcházel jsem s perspektivou, že Slavia může do tří let hrát hodně vysoko. I o titul. Tehdy tam byl hrozně mladý tým, ale s velkým potenciálem. Třeba naše čtyřka má nyní věkový průměr 22 let. Dalším důležitým faktorem byla kvalita tréninků a zázemí. Trénovali jsme každý den, měli jsme k dispozici regeneraci. Měli jsme speciálního kondičního trenéra Lukáše Stránského, který připravuje i české hokejisty působící v NHL. V tomhle udělalo vedení klubu velký kus práce.

Co chybělo k zisku titulu?

Těžko říct. Hráli jsme na hraně svých možností. Byl to náš strop. Myslím, že Chrudim byla zkušenější. Její hráči mají za sebou velké zápasy na mistrovství světa, Euru nebo i v Lize mistrů. To nám chybělo. Každá porážka bolí. Ale teď už je to minulost. Dokázali jsme, že se dá hrát proti komukoliv, to musíme přenést do další sezony.

Zůstanete tedy nadále ve Slavii?

Mám ve Slavii podepsanou smlouvu ještě na dva roky, takže pokud se nestane nic neočekávaného, tak zůstanu i nadále v sešívaných barvách.

Loni v létě jste měl nabídku z první maltské fotbalové ligy. Nemáte něco podobného v plánu?

V klubu Gzira United jsem loni strávil dva týdny na zkoušce. Bohužel to nevyšlo. Vzali nějakého jihoamerického hráče. Ale všechno zlé je pro něco dobré. Kdybych na Maltě zůstal, tak bych letos nezažil úžasný rok ve Slavii. Letos jsem žádnou podobnou nabídku nedostal. Po návratu z Malty jsem hrál v Jílovišti, kam si mě vzal Horst Siegl. Momentálně velký fotbal neřeším a nechávám tomu volný průběh.

Co když podobná nabídka přijde?

Především je to tak, že ve futsale a fotbale se moc plánovat nedá. Situace se mění rychlostí světla. Mám osvědčený plán a to je trénovat každý den naplno. Toho plánu se budu držet a uvidíme, co život přinese. Mám svůj sen… a to je hrát na špičce tak dlouho, jako Jarda Jágr. Ale možná i tenhle sen se během pár let změní.