Loni bronzový Pivovar rozehraje soutěž už v pátek večer na domácí palubovce s týmem slavné ligové minulosti Pramen Havlíčkův Brod. Lazor-Domus zamíří v sobotu do Tišnova, kde jej čeká místní 1. FC Květnice, který dlouho hrával II. ligu.

Do nové sezony vstoupí Pivovar bez tří hráčů, kteří odešli na hostování. Brankář Kotulán do Amoru, Baričák do Lazoru a Martin Jakeš do divizního brněnského celku Žabinští Vlci. „Hlavně Martinův odchod mě mrzí, protože je to kvalitní hráč, ale bylo to jeho přání, a tak jsem mu vyhověl. Naopak věříme, že se už víc herně prosadí Mikloška a Urbančok. Vše záleží také na skloubení s velkým fotbalem, ale to platí u většiny hráčů. Doufám, že návrat do sestavy se podaří Lžičařovi, který delší dobu nehrál ze zdravotních důvodů," popsal změny v kádru trenér Libor Šmarda.

Ten pro zápas s někdejším mistrem republiky může počítat i s kanonýrem Kolečkářem, který pro potíže s třísly chyběl Bohdalicím v I. B třídě. „Stoprocentní to ještě není, ale budu připraven a hlavně chci hrát," ujistila opora Pivovaru.

Lazor-Domus prošel většími kádrovými změnami už na konci minulého ročníku. Do Pivovaru přestoupil Mikloška, po sezoně ho ještě následoval na hostování Urbančok, do Klobouček odešel na hostování Jeřábek a do Amoru Václav Novotný. „Nejvíce mě mrzí odchod Václava Novotného, který byl stabilním hráčem a celou sezonu patřil mezi naše nejlepší hráče i střelce, ale chce vyzkoušet druhou ligu, tak mu v ní přejeme hodně zdaru," komentoval odchody trenér Josef Lička starší. Ten naopak přivítal na hostování Grepla z United Vyškov, Baričáka z Pivovaru, zůstává Tobolík z Manerova a pravděpodobně přijde Martin Pupp z jednoho brněnského klubu.

Oba vyškovské kluby se netají přáním nehrát i v této sezoně v divizi druhé housle. „Už asi pět let jsme vždy na třetí příčce, a tak by to chtělo o kousek víš, ale známe kvalitu týmů, které skončily před námi. Celkové umístnění se bude odvíjet od toho, jakou dáme dohromady sestavu v každém jednotlivém zápase," řekl Šmarda.

Také Lazor-Domus sahal v minulé sezoně po medailovém umístění, které mu uteklo díky několika zbytečným bodovým ztrátám s relativně slabšími soupeři. „Letošní sezona oproti loňské bude asi mnohem náročnější. Vypadá to, že v divizi v současnosti není slabé mužstvo, ale doufám, že s naším kádrem se budeme opět pohybovat minimálně ve středu tabulky," doplnil Lička starší.

Divize E

1. kolo:

Pivovar Vyškov – Pramen Havlíčkův Brod

Pátek 27. září, 20.00, hala ZŠ Vyškov-Purkyňova

1. FC Květnice Tišnov – Lazor-Domus Vyškov

Sobota, 28. září 20.00, Tišnov