Vítězství s nulou se ale nerodila tak jednoznačně. V obou případech stáli na druhé straně kurtu renomovaní soupeři. Rezerva extraligového mistra z Českých Budějovic sice nepřivezla dvě své největší hvězdy, nahrávače Piskáčka a univerzála Šotolu, ale i univerzál Pochop a smečař Šulista už mají extraligové ostruhy. Náboj druhého zápasu s Dobřichovicemi popsal trenér domácích sokolů Zbyněk Čížek. „Je to sokolské derby se vším, co k tomu patří. Bývá vždy emotivní, je to prestižní záležitost,“ zdůraznil v přípravě na zápas.

Do utkání s Jihočechy domácí vstoupili trochu nervózně, koncovku však zvládli a navracející se pohoda se promítla do úvodu druhé sady. Tu šňůrou pěti úspěšných servisů v řadě rozehrál domácí univerzál Marek Perry. Druhá sada pak už byla v podstatě jen formalitou a zcela pod kontrolou domácí dovedli k vítězství i závěrečnou. „Náš výkon v prvním setu zvedl zlepšený servis a zejména útok, kde se dařilo smečaři Hrtusovi a univerzálu Perrymu,“ chválil Čížek.

Ilustrační foto.
Fotbalisté Vyškova měli ve Frýdku-Místku na bod. Zahozenými šancemi jej odmítli

Následující den se čekala větší bitva, což se potvrdilo. Jako nováček loni Bučovičtí Dobřichovice porazili doma i u nich. Posílení hosté viditelně chtěli soupeři porážky vrátit. Před sezonou tam přišli extraligový nahrávač Jonáš Celerýn, bývalý smečař ČZU Praha Michal Záveský a blokař Michal Sukub, který se však pro zranění kolena v sestavě neobjevil. Do domácí sestavy se naopak vrátili blokař Josef Mlčúch a kapitán Vladimíra Katona.

Již první výměny ukázaly, že se bude hrát velmi pohledný volejbal. Dobřichovice vedly celou první polovinu úvodního setu o tři až čtyři body. Bučovičtí trpělivě ukrajovali z jejich náskoku až do stavu 23:23. Hned si i vybojovali první první setbol a díky přímému bodu univerzála Perryho ze servisu jej také proměnili. „Právě servis hrál velkou roli. Oba týmy sázely na razantní skákaný servis. Dobřichovice v podání Vokála a Záveského, u nás se dařil hlavně Perrymu a Katonovi,“ poznamenal Čížek.

Druhá sada byla od začátku vyrovnanější. Hosty držel v útoku výborný Vokál, bučovické zase kapitán Katona. Ale do koncovky tentokrát utekli hosté. Za stavu 21:24 to vypadalo na srovnání setů na 1:1. Ovšem koncovka je silnou stránkou sokolů. „Nejdříve jsme útokem snížili na 22:24. Na servis pak přišel opět Perry a v kombinaci s bloky Červinky bylo srovnáno na 24:24. Pak vzal otěže koncovky do svých rukou opět vynikají Marek Perry, který dvěma esy ukončil druhou sadu,“ popsal trenér důležitou koncovku druhého dějství.

Vzhledem k průběhu úvodních dvou sad byl průběh třetí poněkud překvapivý. Bučovice jasně ovládly palubovku a soupeři dovolily jen sedmnáct bodů. Vedle psychických jakoby hostům docházely i fyzické síly.

Výhodu domácího prostředí budou mít bučovičtí sokoli i o nadcházejícím víkendu, kdy je čekají hned tři zápasy: v pátek 25. října Hradec Králové, v sobotu pak Liberec a v neděli juniorská reprezentace ČR, která je zařazena ve druhé nejvyšší české soutěži. Ve středu 30. října do Bučovic přijede extraligový Zlín k utkání druhého kola Českého poháru. „Hlavně ty zvládnuté koncovky kluky před Zlínem určitě psychicky posílí. Pohár bereme jako odměnu a vzhledem k naší aktuální formě to nemusí být jasná záležitost favorita,“ jen naznačil kouč Bučovic.

I. liga

Sokol Bučovice – VK EGE České Budějovice B 3:0

Sety: 21, 12, 21. Sestava: Červinka, Sankot, Přikryl, Hrtus, Neubauer, Perry, libero Nezdařil. Střídali: Tezzele, Duda. Trenéři: Zbyněk Čížek, Zdeněk Janoušek. Rozhodčí: Z. Novák, M. Novák. Diváků: 150.

Sokol Bučovice - Sokol Dobřichovice 3:0

Sety: 23, 24, 17. Sestava: Červinka, Neubauer, Katona, Perry, Přikryl, Mlčúch, libero Nezdařil. Střídali: Hrtus, Tezzele. Rozhodčí: Šimek, Možnár.

Čelo tabulky I. ligy po 6. kole: 1. Benátky n. J. 16 bodů, 2. Velké Meziříčí 16, 3. Staré Město 14, 4. Bučovice 11, 5. Lvi Praha B 11 atd.