Velice zajímavé obsazení, kvalitní výkony domácích a vítěz, který sice neměl výsledkově na růžích ustláno, ale prokázal své nesporné kvality. Takový byl sobotní basketbalový turnaj zkušených hráčů nad čtyřicet let.

Prostějovské kvality kvality si pochvaloval i hlavní organizátor. „Snad všichni z Prostějova mají zkušenosti z nejvyšší soutěže, ale věřím tomu, že ostatní týmy jim ztíží cestu k triumfu," prohlásil Martin Golda.

Celky Prostějova a domácího Vyškova pak doplnili veteráni z Brna-Líšně a zahraniční účastník, Slovenské Košice. „Jsou to zpřátelené oddíly, dostáváme od nich pozvánky na turnaj a mezi hráči máme spoustu kamarádů," objasnil důvod, proč byly pozvány tyto celky.

Turnajové zápasy se hrály na dva patnáctiminutové poločasy. Mimo hřiště panovala přátelská atmosféra, na hřišti doplněna ještě zápalem pro hru a snahou o dosažení co nejlepšího výsledku. To se nakonec podařilo právě Prostějovským, kteří vyhráli všechny své zápasy. V jejich dresu hrál i nejlepší střelec Mikoláš, který nasázel celkem čtyřicet bodů.

Na druhém místě se umístil domácí celek Vyškova, což potěšilo i hrajícího předsedu domácího klubu. „Před turnajem byl cíl dobře si zahrát, nezranit se a udělat si žízeň na večerní posezení. Výsledkově jsme chtěli být na bedně, což se nám druhým místem podařilo," podotkl Jiří Fojt.

Z jednotlivců stojí za vypíchnutí výkon Jaroslava Beránka, který se s dvaadvaceti body stal nejlepším domácím střelcem.

Na konečném třetím místě se umístili hosté ze Slovenska. Druhé místo jim uniklo velice těsně, když prohráli s domácím Vyškovem 19:21. Na čtvrtém místě se umístilo mužstvo reprezentující brněnskou část Líšeň. Přesto z jejich řad zaznívaly hlasy, že si turnaj přijeli hlavně užít a pobavit se s kamarády.

Podobná slova a spokojenost s průběhem celého turnaje volili i samotní organizátoři. . „Nikdo se nezranil, všichni se pobavili, což byl hlavní cíl. Byla to pěkná tečka za uplynulou sezonou," uzavřel Golda.

Memoriál Vlastimira a Zdeňka Ščudlových

Zápasy: Vyškov – Košice 21:19, Prostějov – Líšeň 46:31, Košice – Líšeň 33:27, Vyškov – Líšeň 50:39, Vyškov – Prostějov 31:38, Košice – Prostějov 24:35.

Pořadí: 1. Prostějov, 2. Vyškov, 3. Košice, 4. Brno-Líšeň.

Nejlepší střelec: Mikoláš (Prostějov) 40 bodů.