„Předseda klubu Jiří Fojt v žádosti o příspěvek uvedl, že od roku 2011 dochází postupně k rozšiřování počtu družstev klubu, s čímž souvisí i nárůst tréninkových a hracích hodin. Letos se ženy účastnily oblastního přeboru a byly otevřené i přípravky pro chlapce a dívky. Výrazný nárůst počtu hodin byl proto hlavním důvodem žádosti basketbalového klubu o dotaci," zdůvodnila mluvčí vyškovské radnice Petra Bezdomniková s tím, že si kvůli navýšení aktivit sportovci museli připlatit za pronájem haly. „Tu obhospodařuje Správa majetku města Vyškova," dodala mluvčí.

Příspěvek pro místní basketbalisty se bude pohybovat v desítkách tisíc korun. „Zastupitelé jim odsouhlasili dotaci ve výši šedesáti tisíc korun, což by mělo být dostatečné k pokrytí nákladů na pronájem. Podporu jsme poskytli z rezervy letošního rozpočtu, která je určená na dotace neziskovým subjektům," vysvětlila Bezdomniková.

Podle Fojta nejde o první dotaci, kterou basketbalisté letos dostali. „Ale v porovnání s ostatními kluby jsme získali nejméně peněz. Suma, kterou nám zastupitelé nyní schválili, by už však měla být dostačující. Sice určitý obnos ještě musíme doplatit, ale myslím, že v současné situaci máme důvod ke spokojenosti," zhodnotil předseda.