Žádný div, opravňuje je k tomu vývoj oblastního přeboru třetí třídy. Vyškov drží lichotivou druhou pozici a byla by velká škoda si to pokazit proti soupeřům ze spodní poloviny tabulky. Navíc s výhodou domácího prostředí. „Myslím, že jsme na takové úrovni, že nás tyhle týmy snad už nemají čím zaskočit. Porážku si prostě nepřipouštíme," potvrdil vysoké ambice mužstva trenér Richard Beránek.

Nejprve bude muset svěřence připravit na rezervní tým Šlapanic. Ten má vyrovnanou bilanci sedmi výher a stejného počtu porážek. „Nechceme je podceňovat. Těží ze dvou hráčů, co mají i ligové zkušenosti, jeden je středový a druhý je skvělý střelec z křídla. Zbytek týmu už je přeci jen trochu slabší. Když ubráníme ty dva, máme v podstatě vyhráno," popsal kouč sobotního protivníka.

Oblastní přebor II. třída
Vyškov, Hala Za Parkem

BK Vyškov – Sokol Šlapanice B
(sobota, 16.00 hodin)

BK Vyškov – TJ Sokol Podolí
(neděle, 10.00 hodin)

Jeho slova potvrzuje i výsledek prvního vzájemného utkání ve Šlapanicích. Žádný debakl se ale na podzim nekonal, Vyškov nasbíral o sedm bodů víc. „Nebudeme se radovat předem, kluci musí podat dobrý výkon na hřišti. Navíc u Šlapanic vždycky záleží na sestavě, jsou tam kluci z jejich áčka a doma hráli výborně. Takže uvidíme, s čím přijedou," krotil optimismus šéf vyškovského klubu Jiří Fojt.

Tak, jak jsou týmy z regionálních soutěží zvyklé, ani tentokrát nebude příliš času na odpočinek. Už v neděli dopoledne domácí čeká další zápas. I když Podolí, které zatím vyhrálo jen dvakrát, drželo doma krok a podlehlo nakonec o deset bodů, v hale Za Parkem se očekává suverénní představení domácích.

Diváci by si měli přijít na své. „Máme to v plánu. Půjde o to v klidu hrát to svoje, prosazovat se pod košem a trpělivě zvyšovat náskok. U nich mají výhodu v malé tělocvičně, kde se hraje trochu jiný basketbal, u nás je to jinak. Snad to bude otázka tak dvou, tří čtvrtin, všichni naši se dostanou na hřiště a uděláme si hezký basketbalový víkend," uvedl kapitán Aleš Zeman.

Myšlenky na stoprocentní zisk podporují i navrátilci do sestavy. „Uzdravili se nám někteří nemocní hráči. Nebude jen Michal Kaňa a David Slouka, ale ti mají dlouhodobější zdravotní problémy. Jsou to sice oba rozehrávači, ale naše situace už je lepší," prozradil Beránek.

Dvojnásobný úspěch by vyškovskou partu hodně přiblížil konečné pozici mezi nejlepší trojicí týmů, porážka naopak zřejmě definitivně odvane myšlenky na možný postup.