Přednosti Vyškova vidí předseda klubu Antonín Petlach v bojovnosti a ofenzivě. „Kluci dokázali v sezoně otočit už několik zápasů. Ať je stav jakýkoliv, utkání nezabalí a naopak se snaží hrát do poslední vteřiny. Velkou sílu máme i v útoku," uvedl.

Zlepšenou bojovnost si pochvaloval také třicetiletý útočník Milan Ševčík. „Dva zápasy jsme otočili a věříme si i v power play, kdy dokážeme vstřelit branku. Mimo to jsme zapracovali na obraně. Díky dobrým výsledkům je v týmu pohodová atmosféra" povídala vyškovská opora.

Z důvodu rozsáhlé marodky dostali v dosavadních duelech příležitost také juniorští hráči. „Na počátku sezony jsme se rozhodli, že začneme zapojovat juniory a ti chytili příležitost za pačesy. Jsem s jejich přístupem i výkony nadmíru spokojený," řekl klubový předseda.

Zatímco loni dominoval týmové produktivitě Ševčík, letos je tabulka střelců vyrovnaná. „V kanadském bodování vystřelil nahoru Ondřej Bačovský, dotahují se na něj ale ostatní hráči. Žádná velká individualita v týmu není. Až se vrátí Jára Grim po zranění, tým ještě vyzdvihne," uvažoval.

Za slabinu týmu označuje Ševčík utkání na hřištích soupeřů „Ve venkovních zápasech pravidelně prohráváme nebo remizujeme. Při domácích duelech na nás chodí plná hala a kluci se chtějí ukázat. Pak přijedeme ven a není to z naší strany ideální," hlesl.

Vyškované vyhráli na palubovce soupeře naposledy minulý rok v listopadu, když porazili Bílovice nad Svitavou 2:1. „Když hráče žene fanklub a známí, vymáčknou ze sebe víc než sto procent. Motor, který nám dávají diváci ve Vyškově, venku chybí a kluci nedokážou zahrát svůj standard," hledal příčinu neúspěchu Petlach.

Příležitost na reparát dostanou futsalisté Amoru Lazoru v pátek, kdy se od osmi hodin večer představí na palubovce předposledního Atraps-Hombres Brno. „Za Brno nastoupí trenér reprezentační devatenáctky Martin Bruna a obránce Tomáš Míca, kteří mají za sebou spoustu prvoligových utkání. Soupeř dělá vše pro zlepšení a předpokládám, že zápas nebude jednoduchý," popsal Petlach.

Momentálně čtyřgólový Ševčík doufá v prolomení nepříznivé série. „Venkovní neúspěchy řešíme skoro rok. Zápas bude nesmírně těžký, ale doufám, že v pátek vyhrajeme a navážeme na domácí vítězství," dodal.

MARKÉTA WEINLICHOVÁ