Kádr Vyškovanů se přes léto rozrostl o pět nových jmen. Na jih Moravy se přesunul i druhý nejlepší střelec uplynulého ročníku slovenské nejvyšší soutěže Patrik Zaťovič z mistrovské Bratislavy. „Měli jsme při jednání výhodu, že Patrik má k Moravě vztah, protože tady žije jeho přítelkyně. O to byla domluva snazší,“přiblížill prezident klubu Antonín Petlach.

Dres Amoru navléknou i brankář Roman Vitásek, obránce David Kostka a útočník Tomáš Haloda, kteří v loňské sezoně hájili barvy Zlína. „S kluky jsme byli v kontaktu od skončení minulého ročníku. Zlín nevěděl, jestli druhou ligu přihlásí, takže vsadili na jistotu. Přestože se později dozvěděli, že jejich mateřský klub bude pokračovat, zůstali u nás,“ těšilo Petlacha.

Stejně jako v loňské sezoně pak Vyškované lovili na jihu Čech, když exvolfířovské duo Robin Štolba a Tadeáš Jindra doplnil jejich bývalý spoluhráč Martin Janák. „Nějaké náznaky byly už minulý rok, když do Vyškova přestupovali Tadeáš s Robinem. Bohužel jsem si ale tehdy zlomil nohu a na futsal musel zapomenout. Když se mi na začátku léta ozval trenér Galia, neváhal jsem ani minutu,“ uvedl pro klubový web dvaadvacetiletý útočník.

Se třemi ofenzivními posilami chce Vyškov vsadit na útočné pojetí hry. „Rádi bychom hráli útočný styl, protože když padají branky, všechny to baví. Věřím, že směrem dopředu budeme hodně silní, což ukázala i příprava,“ připomněl Petlach pět přípravných duelů, ve kterých Amor čtyřikrát vyhrál a nasázel soupeřům jedenatřicet branek.

Přestože loni skončili Jihomoravané na druhém místě východní skupiny druhé nejvyšší soutěže, klubový prezident krotí euforii. „Před startem sezony nekladu postupový cíl. Nechci se však ani zříkat zodpovědnosti a hlásit, že budeme hrát střed tabulky. Posílili jsme za nějakým účelem. Chceme hrát vrch tabulky, a pokud vyjde postup, nebudeme se bránit. Priorita to ale není,“ přiblížil Petlach.

V Ostravě se v pátek Amor postaví šestému celku uplynulé sezony, který v lednu přehrál na venkovní palubovce 7:4 a zlomil tím sérii čtrnácti měsíců bez vítězství na hřišti soupeře. „Výhoda je, že mají Ostravané tým složený z vysokoškoláků, takže začínají trénovat později. Základ týmu mají dobrý, jsou hodně nepříjemní.  Pokud však podáme maximální výkon, věřím, že body dovezeme,“ dodal Petlach.

První domácí střetnutí čeká Vyškovany příští týden v sobotu, kdy na domácí palubovce přivítají od osmi hodin večer ostravský Baník.

MARKÉTA WEINLICHOVÁ