O vyškovském mládežnickém plavání bylo o prvním adventním víkendu slyšet. Prosinec začal vrcholem sezony desetiletých a jedenáctiletých dětí, tedy takzvaným pohárovým kláním. A vyslanci KPS Vyškov si na nich nevedli zle.

Mezi staršími z obou věkových kategorií bojovaly za vyškovské barvy dva plavci. Toni Zonzin se ještě dostával z nedávné nemoci a na nejvyšší pocty to nestačilo. To Klára Zmrzlá vylepšila dosavadní osobní rekordy a na vytouženou „bednu" se dostala hned dvakrát.

Vystoupala na bronzový stupínek. „Toni nebyl zcela fit a kopíroval dosažené časy z domácích kvalifikačních závodů. Klárka doslova zbourala svoje maxima. Na úplnou špičku sice tentokrát nestačila, i když jí nechybělo mnoho. Přechodem do vyšší věkové kategorie a pílí jistě bude brzy patřit mezi nejlepší," povzbudil mladou plavkyni trenér Antonín Olejník.

V souboji desetiletých ve Vsetíně měl Vyškov čtyřnásobné zastoupení. Nejvíc se dařilo Adamovi Olejníkovi, který nejenže pětkrát zlepšil vlastní rekordy, ale odvezl si i čtyři medaile. Dvě stříbra a dva bronzy. Mezi trojici nejlepších v individuálních disciplínách nakoukl ještě Matěj Golda, když v prsařských disciplínách dohmátl jednou druhý a jednou třetí.

Na stupně vítězů se ale nakonec podívalo kompletní kvarteto, protože jmenovaní společně s Janem Hožďorou a Radkem Trávníčkem dokončili štafetu jako druzí nejrychlejší. „Kluci to dokázali i v hodně silné konkurenci. Teď je čeká přestup do starší kategorie, tak si přejme, ať je příští sezona pro naše mladé plavce neméně úspěšná jako ta letošní," uzavřel Olejník.