VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Vyznáte se ve sportu? Ověřte si znalosti v kvízu Rovnosti

Brno /KVÍZ/ – Myslíte si, že vám ze sportovního dění na jihu Moravy nic neunikne? Zkuste si to ověřit v silvestrovském kvízu. Odpovědi na všechny otázky jste mohli najít při pozorném čtení Deníku Rovnost v roce 2016.

31.12.2016
SDÍLEJ:

Ilustrační foto.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

1. Pokolikáté se letos jihomoravský cyklista Jan Bárta zúčastnil slavné Tour de France?
a. poprvé
b. podruhé
c. potřetí
d. počtvrté

2. Která z basketbalistek nepřestoupila před touto sezonou z KP Brno do Handicapu Brno?
a. Beáta Adamcová
b. Kateřina Sedláková
c. Gabriela Giacintova
d. Pavla Švrdlíková

3. Které město letos hostilo první šampionát ve sportu zvaném headis?
a. Brno
b. Znojmo
c. Hodonín
d. Vyškov

4. Na kterém místě se v olympijském Riu de Janeiro umístila dvojka bez kormidelníka s Jakubem Podrazilem a břeclavským Lukášem Helešicem?
a. šestém
b. sedmém
c. osmém
d. devátém

5. Který závodník v roce 2016 ovládl královskou kubaturu MotoGP na Grand Prix v Brně?
a. Cal Crutchlow
b. Valentino Rossi
c. Marc Márquez
d. Karel Abraham

6. Který z brněnských volejbalistů si díky stříbrným medailím v extralize vysloužil pozvánku do české reprezentace?
a. Michal Hrazdira
b. Marek Zmrhal
c. Zdeněk Haník
d. Jan Pražák

7. Kdo získal pro jižní Moravu jedinou medaili na olympijských hrách v Riu?
a. Michaela Hrubá
b. David Kostelecký
c. Vítězslav Veselý
d. Lucie Šafářová

8. Který z obránců znojemských Orlů v zápase Ligy mistrů proti Mnichovu vstřelil hattrick?
a. Marek Biro
b. André Lakos
c. Libor Šulák
d. Jan Lattner

9. Proti kterému soupeři si v dresu Zbrojovky odbyl debut sedmnáctiletý záložník Ladislav Krejčí?
a. Slavia Praha
b. Sparta Praha
c. Bohemians Praha 1905
d. Dukla Praha

10. Obdiv ke kterému sportu vyznal v rubrice V roli fanouška brněnský vytrvalostní běžec Jiří Homoláč?
a. motorismus
b. běžecké lyžování
c. silniční cyklistika
d. tenis

11. Který z Martinů si na svůj svátek 11. listopadu připsal za hokejovou Kometu Brno v domácím zápase s Karlovými Vary hned čtyři kanadské body?
a. Erat
b. Nečas
c. Dočekal
d. Zaťovič

12. Chorvatský trenér brněnských basketbalistů Zoran Helbich prozradil, že má rád české filmy. Který označil za nejoblíbenější?
a. Pelíšky
b. Kulový blesk
c. Na samotě u lesa
d. Pupendo

VyhodnoceníSprávné odpovědi: 1) c, 2) c, 3) a, 4) b, 5) a, 6) b, 7) d, 8) c, 9) b, 10) c, 11) d, 12) b.
Za každou správnou odpověď si přičtěte jeden bod. Jak na tom jste?
9–12 bodů. Až budeme rušit archiv, možná vám nabídneme práci. Je vidět, že Deník Rovnost čtete do poslední řádky.
5–8 bodů. Sportovní stránky vám rozhodně nejsou cizí, ale je znát, že občas některou přeskočíte.
0–4 body. Sportovnímu čtení asi moc nedáte. Co si dát do nového roku předsevzetí ke zlepšení?

Autor: Martin Vymyslický

31.12.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Vítání jara, příprava na Velikonoce, oslava Dne ptactva. To vše zažili v sobotu návštěvníci vyškovského zooparku.
15

Návštěvníky zoo potrápil krutihlav. A pletení pomlázky

Ve čtvrtém kole Top části extraligy ragbisté Vyškova porazili Slavii Praha vysoko 46:14.
11

Vyškovští ragbisté uhráli povinné body. Porazili Slavii

Před smrtí se baron Přepyský ukrýval třicet let. Vrazi ho rozsekali

Ivanovice na Hané – Miloval lov, psy a umění. U poddaných ale Jan Václav Přepyský z Rychemberka oblíbený nebyl. V kruté době využíval krutých prostředků a trestů k tomu, aby dosáhl výsledků, a tím i ekonomické prosperity zpočátku zadluženého ivanovického panství. Jeho střízlivá mysl ale časem ustoupila před iracionálním strachem z kletby. O svůj život se bál tolik, že strávil posledních třicet let v dobrovolném domácím vězení. Přesto ale zemřel násilnou smrtí a za okolností, které se historikům dodnes nedaří rozluštit.

Muž co bojoval proti šmejdům: Někdo mi zapálil auto, tak jsem raději skončil

Brno /ROZHOVOR/ - Výhrůžné zprávy, rozbité okno nebo zapálené auto. Podobná překvapení zpestřují od Nového roku život Brňana Víta Kalvody. Muže, který se až do letoška věnoval boji proti takzvaným finančním šmejdům, kteří své klienty díky poplatkům připravují o peníze. O problematice natočil i dokument. „Čekal jsem, že to bude studentský šuplíkový film," říká Kalvoda. Netušil, že dokument bude oblíbený a vzbudí pozornost kritizovaných firem.

VIDEO: Z Marsu zpět na Zem. Posádka přistála ve Vyškově

Vyškov /FOTOGALERIE/ – Sto dva hodin neviděli denní světlo, v naprosté izolaci od života na planetě Zemi, pod neustálým dohledem všudypřítomných kamer dodržovali striktně denní harmonogramy, bojovali s pocitem hladu, výkyvy nálad a občasnou demotivací. Pět členů Expedice Mars vyrazilo v pondělí do vesmíru, aby si sáhli na dno a dostali ze sebe maximum. A to v uzavřeném prostoru pětadvaceti metrů čtverečních vyškovské hvězdárny. Všichni v pořádku „přistáli" v pátek.

OBRAZEM: Včelstva se vzájemně i vykrádají, prozrazuje muzejní výstava

Vyškov – Co všechno předchází tomu, než se na chleba namaže lahodný med? Co je dýmák a k čemu slouží? Jak dlouho existuje vyškovský včelařský spolek? Nejen na tyto otázky odpovídá výstava Kam nám uletěly včely, která je aktuálně k vidění v Zámecké komoře Muzea Vyškovska.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies