Od pátku už mají obě knihkupectví na Vyškovsku opět otevřeno. „Konečně se nám podařilo sehnat někoho, kdo nám celý systém s elektronickou evidencí zajistil,“ řekla majitelka obchodů Helena Hlásenská.

První prodejna, kterou uzavřela finanční správa v Jihomoravském kraji se nachází ve Slavkově u Brna. Její provozovatelka Helena Hlásenská ani půl roku po zavedení elektronické evidence tržeb nepořídila registrační pokladnu.
EET: inspektoři na jižní Moravě zavřeli první prodejny, ve Slavkově a Vyškově


Opětovnému otevření předcházela kontrola ze strany finanční správy. „Až poté, co si ověřili, že vše funguje, jak má, mohli jsme znovu otevřít. Teď už obě prodejny fungují normálně,“ doplnila Hlásenská.


Finanční správu kontaktovala s tím, že už má všechno v pořádku. „Naši kontroloři jeli na místo a vyzkoušeli si nákup. Pak zkontrolovali, že v obou provozovnách mají pokladny, které jsou schopné evidovat tržby. Tím se rozhodnutí o zavření obchodů zrušilo. Majitelka tak může dál podnikat,“ uvedl v pátek mluvčí finanční správy pro Jihomoravský kraj David Stančík. Jak dodal, kontroly obchodů na jihu Moravy nadále pokračují.

Ilustrační foto.
Vlakem z Adamova do Brna? Cestování zkomplikuje výluka na trati