Mnozí majitelé psů využívají teď přes léto možnost posedět na venkovní zahrádce podniku. Pokud ale chybí, nebo je nepříznivé počasí, zajdou i se psem dovnitř. Hodně restaurací na Vyškovsku s tím problém nemá.

Třeba habrovanská šermířská restaurace Kdysi nabízí vstup na letní zahrádku nejen pro psa, ale i pro jiná zvířata. „Jsme k majitelům zvířat benevolentní. Psi můžou s majiteli i do vnitřních prostor restaurace, samozřejmě musí být ukáznění. Je na majitelích, aby situaci odhadli. Misky s vodou máme už předem přichystané," uvedl provozovatel podniku Jaroslav Psota.

Místo na pokojích

Bez problémů a se stejnými službami mohou lidé se psem navštívit i lulečský penzion U Smrku nebo hotel U Zlaté rybky v Tučapech. V hotelu navíc nabízí i jejich ubytování. „Menší plemena mohou být s majiteli v pokojích, pro větší máme připravené venkovní kotce. Sám mám psa, asi proto nemám s jejich pobytem u nás žádný problém," poznamenal vedoucí provozovny Tomáš Urbánek.

Do vnitřních prostor rousínovské restaurace Pod Radnicí mohou zákazníci se psy menších plemen. S těmi většími si musí jít sednout na přilehlou zahrádku. „Menší plemena sedí s majiteli na sedačkách, větší si jejich majitelé nechávají pod nohama. Hlavně musí svá zvířata uhlídat, aby neobtěžovala ostatní hosty," zdůraznila za restauraci Pod Radnicí Michaela Vránová.

Ani například ve slavkovském hotelu Florian nemají problém s pobytem psů na pokojích nebo v restauraci při dodržování bezpečnostních pravidel. Poskytnutí misky s vodou pro psa je tam už standardní službou.

MARTINA JAROŠOVÁ