„Lidé mají možnost najít pracovní uplatnění v hypermarketu, který ve Vyškově letos otevře Tesco. Zájemci o práci se mohou hlásit v náborovém centru společnosti, které sídlí na adrese II. odboje 10 nebo na vyškovském úřadě práce. Nový hypermarket nabídne sto pět pracovních míst," prozradila mluvčí společnosti Eva Karasová.

V hypermarketu najdou uplatnění zájemci o pozice pokladních, prodavačů a doplňovačů zboží. „Nový obchod ale také hledá pracovníky obchodního provozu a kontroly zásob, finančních a zákaznických služeb, koordinátory pokladní zóny, pracovníky kontroly cen a marketingu, skladníky i pracovníky příjmu zboží," vyjmenovala Karasová.

Stavební práce se na ploše u Cukrovarské ulice rozběhly před několika týdny a zaberou několik měsíců, spojená s nimi bude například i stavba přechodu přes Brněnskou ulici. Otevření je předběžně naplánované na září. „Nový obchod Vyškovanům a lidem z okolí přinese rozšíření nabídky zboží i služeb. Navíc u nás lidé naleznou pracovní uplatnění jak na plný, tak částečný úvazek, čímž vycházíme vstříc například rodičům s malými dětmi nebo studentům," podotkla manažerka Tesca Markéta Kyštáková,

Zájemci o práci mohou přijít osobně do náborového centra, případně na úřad práce, kde si vyplní dotazník uchazeče o zaměstnání.

Každý po přijetí projde vstupním školením, které má část teoretickou a praktickou. Ta se uskuteční v už otevřených obchodech.