„Nejprve mělo jít o požár trávy. Při cestě k zásahu jsme se dozvěděli, že oheň se rozšířil na stoh uskladněné slámy. Při pálení odpadu v jednom objektu totiž zaměstnanci ohniště opustili a plameny se rozšířily i na další halu s balíky slámy. Odpad hořel v objektu kruhového půdorysu, který byl částečně rozebraný, balíky hořely ve vedlejší hale asi na ploše pěti krát pěti metrů," informoval mluvčí krajských hasičů Jan Dvořák.

V ní se pohyboval nakladač, který slámu vyvážel ven. „Po třiceti minutách měli hasiči požár pod kontrolou. Další tři hodiny dohašovali menší ohniska. Slámu na volném prostranství rozhrabávali a prolévali vodou. Skrytá ohniska požáru hledali pomocí termokamery," popsal mluvčí. Nikdo se na místě nezranil.

Hasiči měli napilno také v noci na sobotu. Čtyři jednotky zaměstnal krátce po půlnoci požár menšího rodinného domu v rousínovské Čechyni. „Hořela zejména střecha, hasiči nasadili několik vodních proudů, aby uchránili okolní domy. Při našem příjezdu nikdo v domě nebyl, majitelé však zmiňovali dva psy, kteří měli být uvnitř. Zasahující hasiči je nalezli mrtvé," oznámil Dvořák.

Příčina vzniku požáru je podle něj dál v šetření. „Škodu náš vyšetřovatel předběžně vyčíslil na sto tisíc korun," dodal mluvčí hasičů.