Zmíněnému druhu tance se začala věnovat před rokem. Od té doby se zúčastnila mnoha soutěží, ze kterých se zatím nikdy nevrátila jako poražená. „Mým posledním úspěchem bylo druhé místo na Mistrovství České republiky ve street dance, které se konalo minulou sobotu," uvádí Lucie.

Loni v listopadu se jí ve dvojici dokonce podařilo získat prvenství. Šlo o soutěž City Battle v Brně. „Pak jsem také skončila druhá na soutěži v Orlové, kde jsem předvedla svoji hip hopovou sestavu. A stejné místo jsem si vytancovala také v Ostravě. Na konci ledna jsem skončila pátá na mistrovství České republiky v electric boogie v Jablonci nad Nisou. Za dobu, co se tanci věnuji, mám doma několik diplomů a medailí," vyjmenovává své úspěchy žákyně čtvrté třídy Základní školy Tyršova ve Vyškově.

K dobru přidává historku, která se stala na jedné soutěži, jíž se účastnila se skupinou N-Yoj! „Vedli jsme si docela dobře, ale podle výsledků, které vyhlašovali, jsme měli skončit na posledním devátém místě. Všichni z toho byli rozčarovaní a nechápali to. Nakonec porota zjistila, že udělala chybu, a bylo nové vyhlašování. Naše sklopené hlavy se hned napřímily a hrdě, s radostí ve tváři jsme si kráčeli pro druhé místo," vzpomíná Lucie.

Se sportem začala v osmi letech, kdy ji maminka přihlásila právě do zmíněné taneční skupiny. „Pořád jsem doma říkala, že bych chtěla tančit hip hop, dlouho se mi ten styl líbil. A pak máma přišla s tím, že mě přihlásí do kroužku. Na hodiny jsem chodila nepravidelně. Hodně jsem trénovala doma. Stačilo, když jsem uslyšela hip hopovou hudbu, a hned jsem začala tančit a vymýšlet sestavy. Ráda improvizuji a tento taneční styl je pro to jako stvořený," doplňuje mladá dívka.

O uplynulých letních prázdninách se zúčastnila dvou soustředění a na jednom z nich si jí všimla brněnská trenérka street dance. „Začala jsem k ní chodit na soukromé hodiny. Ale je to poměrně dost drahá záležitost. Musíme totiž platit nejen instruktorku, ale také sál. Takže do Brna jezdím třeba jen jednou za tři týdny. Ve Vyškově je to o dost levnější," vypráví Lucie, která chce v tanci pokračovat, jak dlouho to půjde. A hlavně se zdokonalovat. „A to ve všech stylech, které dosud umím," říká sympatická školačka.

Za největší úspěch považuje postup na mistrovství Evropy v Amsterodamu. Ten se jí podařilo získat právě minulou sobotu. „Strašně moc se tam těším a doufám, že sklidím úspěch. Největší odměnou by byl postup na mistrovství světa, který bude umožněný těm nejlepším, ale nerada bych něco zakřikla. Každopádně se budu hodně snažit. Určitě předvedu electric boogie, to bude myslím povinné, a pak se uvidí. Budu trénovat i nějakou hip hopovou sestavu. Doufám, že se mnou budou moci jet oba rodiče," usmívá se dívka.

Street dance není její jedinou zálibou. Ráda kreslí a své umění zdokonaluje na ivanovické základní umělecké škole. „Navštěvuji tamní výtvarný kroužek a ve školním roce 2010/2011 jsem se dokonce stala objevem roku," chlubí se Nejedlá.

Nejraději kreslí tužkou podle předlohy. „Když vidím nějaký obrázek, který se mi líbí, snažím se ho překreslit. Stahuji si třeba obrázky, které vidím na internetu. A většinou si k nim také něco přimyslím," říká talentovaná školačka.

Jejím velkým koníčkem je i hra na kytaru. „S tou jsem začala loni v září. Jde o kroužek při základní škole. Protože mi to jde, přeřadila mě paní učitelka do vyššího ročníku mezi pokročilé. Už umím zahrát spoustu písniček, hlavně lidových, mezi moje oblíbené patří třeba Okoř nebo Rodné údolí. Už se těším, až budu v létě po večerech hrát rodičům a známým u grilování," svěřuje se Lucie.

Úspěšná sportovkyně není dobrá jen v tanci, kreslení a zpěvu, rodiče jsou na ni pyšní, i co se týká výsledků ve škole. „V letošním školním roce jsem přestoupila do Vyškova na základní školu v Tyršově ulici, která je zaměřená na výuku cizích jazyků. Teď se ale zatím učím jen angličtinu, která mě hodně baví. A na vysvědčení jsem měla samé jedničky. Dokonce i v kolonce omluvených hodin jsem měla jedničku," směje se talentovaná dívka.

Mezi její oblíbené předměty patří kromě anglického jazyka také český společně s literaturou. Když zrovna netancuje, nehraje na kytaru nebo nekreslí, odpočívá s knihou v ruce. „Teď mám rozečtené Letopisy Narnie. Jde o dobrodružný fantasy příběh a má několik dílů. Myslím, že díky tomu mám na docela dlouho o čtení postarané," doplňuje s úsměvem školačka, kterou její nejbližší charakterizují jako cílevědomou, trpělivou a citlivou dívku.