K základním prioritám firmy patří bezpečný provoz, který potvrzují výsledky pravidelných kontrol z inspekce životního prostředí. Pochlubit se může také řadou ekologických certifikací. Naším cílem je být firmou sociálně a ekologicky zodpovědnou, říká obchodní ředitel Fosfy Michal Kostrba.

Chemická výroba a ekologická zodpovědnost, jde to vůbec dohromady?

Jistě. Ve Fosfě se na vztah k přírodě a svému okolí nedíváme jenom z pohledu toho, že musíme splňovat nějaké předpisy dané zákonem, ale děláme i mnohé navíc, protože si opravdu myslíme, že je to správné. Ochrana životního prostředí je jednoznačně daná už v základních vizích firmy. Snažíme se chovat morálně a zodpovědně. Z našich komínů jde jenom pára. Naše fabrika generuje velmi malé množství odpadů, vše se snažíme zpracovat. Cílem je dostat se k nulovému odpadu. Máme vlastní čističku vod, veškerou vodu si recyklujeme, takže jí potřebujeme čím dál méně. Také minimum elektřiny už dnes nakupujeme ze sítě a snažíme se naopak kogeneračními jednotkami ze zemního plynu si ji sami vyrábět, protože zastáváme názor, že je to ekologičtější. Fosfa je dnes dokonce dodavatelem elektrické energie. Máme už tisíce zákazníků rodin, bytů i podniků, které odebírají elektřinu za výhodných podmínek od Fosfy.

Promítá se zvýšený zájem o ekologii i do dalších oblastí?

Ano, i spotřebitelům se snažíme nabídnout způsob, jak by i oni mohli přispět k ochraně a udržení životního prostředí. Mluvím o ekologické řadě našich pracích a čisticích produktů, u kterých garantujeme, že jsou mnohem více a rychleji rozložitelné v přírodě než standardní prostředky. Je na rozhodnutí každého, jestli si koupí konvenční prací prostředek nebo ekologický. My děláme všechno pro to, aby za to, že se lidé chovají takto zodpovědně, nemuseli platit nic navíc. To je naše základní filozofie. Chceme, aby co nejvíc našich produktů bylo ohleduplných a šetrných k životnímu prostředí. I výrobu tedy přizpůsobujeme ekologičnosti.

Říkáte, že jste i firmou sociálně odpovědnou. Kde všude Fosfa pomáhá?

Už dlouhou dobu podporujeme několik sociálních projektů. Ten nejvýznamnější se týká mikulovského stacionáře Biliculum pro postižené děti, jehož jsme už deset let patronem. Každý měsíc tam posíláme peníze na provoz. Věnovali jsme také jeden milion korun na výtah, abychom dětem usnadnili pohyb po budově. Zprovozněný je od minulého roku. Na zahradě jsme postavili pergolu a pomohli s chodníky a bezbariérovými přístupy. Jsme ale také například partnerem Československé obce legionářské, střediska Betlém v Kloboukách u Brna a Klubu absolventů Baťovy školy práce.

Zapojují se do těchto projektů také zaměstnanci?

Samozřejmě. Dobře to bylo vidět třeba při letošních povodních. Krom toho, že jsme do postižených oblastí poslali jako firma pomoc za půl milionu korun, tak i sami zaměstnanci, aniž by jim někdo něco naznačoval, si zorganizovali sbírku mezi sebou. A další povodňovou pomoc poslali svým jménem. Nejde ale jenom o peníze a věcné dary, u některých projektů obětují i svůj volný čas. Dobrovolně chodí například uklízet. Domluví se i celé oddělení a jde pomoci.

Pomáhali jste i při předchozích povodních?

Vždy, Fosfa se takto chová dlouhodobě. Je to logické. Jsme výrobci čistících, dezinfekčních, pracích a mycích prostředků, a to jsou právě ty základní věci, které lidé v tom okamžiku potřebují co nejdřív. Takže je to, myslím si, i něco, co jim v těžké situaci udělá radost a pomůže.

Jako vůbec první zaměstnavatel jste také otevřeli v Břeclavi firemní školku. Proč?

Je to služba hlavně pro naše zaměstnance, pro které se snažíme dělat něco navíc. Ale chodí tam i děti rodičů, kteří u nás nepracují. Víme, že se školkami je problém, a to nejen na Břeclavsku. Fosfa školka má velký úspěch, kapacita je téměř naplněná, protože nabízí široké spektrum různých aktivit. Děti se učí anglicky, chodí plavat, na tenis, na koně, do solné jeskyně. Školka má neobyčejně vysokou úroveň. Spousta zaměstnanců to kvituje. Pro ty, kteří mají děti, navíc pořádáme i letní tábory.

Nabízíte i nějaké další benefity pro zaměstnance?

Podstatná a nejdůležitější je pro nás Fosfa univerzita. Naši zaměstnanci v ní získávají vědomosti, které mohou uplatnit v každodenní praxi. Právě vzdělání považujeme za ten nejzákladnější a nejpřínosnější benefit pro naše zaměstnance. Je to něco, co jim nikdy nikdo nevezme, co si s sebou ponesou, ať už zůstanou ve Fosfě, nebo ne. Podporujeme mnohé aktivity zaměstnanců. Máme fotbalový tým, stolnětenisové i volejbalové družstvo.

Má Fosfa z hlediska principů, o kterých jste hovořil, nějaký vzor?

Ano, my se jednoznačně hlásíme k odkazu Tomáše a Jana Antonína Bati. A to nejenom, co se týká průmyslového myšlení, ale zejména přístupu k zaměstnancům, jejich vzdělávání i dopadu působení firmy na okolí. Nemáme sice tak velké ambice jak Baťa, který významnou měrou působil na formování města Zlína, ale je to podle nás ten správný směr, jak by se firma měla chovat. Působení na město by mělo být jednoznačně někde vidět a mělo by mít kladný přínos i pro obyvatele regionu.