„Policisté místo neprodleně zajistili proti vstupu nepovolaných osob a přivolali i hasiče a záchranáře. Muž byl ale na vrcholu komína ve výšce sto metrů a nešlo s ním mluvit, což celou situaci komplikovalo," sdělil hodonínský policejní mluvčí Petr Zámečník.

Na místo vyrazil i policejní vyjednavač z Brna. Do jeho příjezdu ale zbývala více než hodina, proto policisté nečekali a pustili se do záchrany zhrzeného muže sami. „Na komín vyslali lezeckou skupinu hasičů, která muže zajistila proti pádu. Jednomu ze zasahujících policistů se pak podařilo přes vysílačku s mužem spojit. Rozmluva se ubírala dobrým směrem," doplnil Petr Zámečník.

Mezitím už na místo dorazili další lezci a policejní vyjednavač, který kolegovi z Hodonína poradil, jak s mužem na komíně jednat. Poté začala záchranná akce. Čtyři členové hasičského lezeckého oddílu dostali muže zpátky na zem. Tam už se jej ujal lékař. „Doporučil převoz muže do psychiatrické léčebny, kam jej také zasahující policisté doprovodili. Za kvalitně odvedenou práci hasiče i policisty pochválil profesionální vyjednavač," uzavřel policejní mluvčí.