Mezi silnice, které chce kraj na Brněnsku opravit, patří také spojnice Tišnova a Deblína. Dělníci tam mají začít pracovat už koncem letošního srpna. „Opravíme tam šest a půl kilometru vozovky a pět mostů. Odhadované náklady dosahují dvě stě sedmdesát milionů korun, přičemž dotace by měla pokrýt dvě stě dvacet pět milionů a kraj dá ze svého rozpočtu pětačtyřicet milionů korun,“ uvedl náměstek hejtmana pro dopravu Roman Hanák.

Podle tišnovského místostarosty Václava Šikuly jde o velmi důležitou spojnici s dálnicí. „Jezdí tudy z Tišnovska všichni, kdo potřebují jet na Prahu. Kvůli tomu je na ní také značný provoz a proto si silnice zaslouží opravit, aby splňovala potřebné parametry. Nyní je místy velmi úzká a nevyhovující,“ uvedl Šikula.

Ilustrační foto.
Grand Prix: hotely a kempy hlásí obsazeno

Uvítal také úpravu silnice na Drásov. „Je to jedna ze dvou silnic, kterou využívají lidé při cestě na Brno. Místy je zkosená a úzká,“ řekl.

Stavby, které dotaci získaly, musí být hotové do konce října příštího roku. Mimo tišnovské silnice mezi ně patří třeba průtah Ostrovačic nebo Moutnic.

Plánované opravy silnic:– II/373, III/37367 Březina průtah- II/374 Adamov – Bílovice, most 374-039
- II/602 Ostrovačice průtah, 2.stavba
- II/379 Deblín – Tišnov
- II/602 Brno Jihlavská, most 602-001
- II/379 Tišnov – Drásov
- II/380 Moutnice průtah
- III/15289 Brno Evropská, most 15289-1

Michal Hradiš z Fakulty informačních technologií brněnského Vysokého učení technického.
Rozmazané fotografie? Možná minulost. Díky metodě brněnských vědců