Násilnou smrt ženy potvrdila sobotní pitva. V neděli už policisté informovali o tom, že ze zvlášť závažného zločinu vraždy obvinili dceru oběti. „Soudce rozhodl o vzetí ženy do vazby," uvedla v neděli policejní mluvčí Andrea Cejnková.

Policisté v pátek odpoledne celou ulici uzavřeli auty a páskami. „Nic nám k tomu nikdo neřekl, všechno jsme se dozvídali jen z televize. Ulici zapáskovali a hráli si na vojáky," neskrýval své rozhořčení muž z ulice, který bydlí jen pár domů od místa činu.

Podle ženy, která bydli v domě vedle místa činu, zde žili starší manželé, oba kolem sedmdesáti let. „Znala jsem je jen jako sousedy, nijak víc," sdělila.

Čtěte také: Pátek na jihomoravských kolejích: pod koly vlaků zemřeli dva lidé

Manžel zavražděné ženy je podle informací Brněnského deníku Rovnost v pořádku. „Nijak u toho nefiguroval," potvrdila mluvčí Cejnková.

Jak na místě zjistil Brněnský deník Rovnost, podezřelá měla psychické potíže. „Podle informací od lékařů opravdu byla psychicky nemocná a motiv k vraždě byl čistě osobní. Co se týče způsobu vraždy, mohu jenom říct, že nebyla zastřelená," konstatovala v pondělí policejní mluvčí. Obviněná žena patrně trpí schizofrenií a bere na nemoc i léky.

Naposledy jihomoravští kriminalisté vyšetřovali vraždu vloni v listopadu. Obětí byl pětiměsíční kojenec a obvinění si na začátku letošního února vyslechla jeho matka. Podobné násilné činy se v kraji stále objevují, podle policejních statistik jich je však stále méně. K vraždám musela vloni policie vyjíždět celkem třináctkrát, ve srovnání s rokem 2015 to ale bylo o dvanáct méně, tedy o téměř polovinu případů. „Všechny tyto případy a další dva z roku 2015 jsme objasnili," uvedl už dříve náměstek ředitele jihomoravského krajského ředitelství Libor Kachlík.

Za klesajícím počtem vražd a také dalších zločinů vidí jihomoravský policejní ředitel Leoš Tržil společenský a hospodářský vývoj. „K nižší kriminalitě přispívá také nízká nezaměstnanost," uvedl před časem.

Čtěte také: Přeplněné věznice: V kuřimské kapacitu i překračujeme, říká mluvčí