Odbor kultury pro novou přehlídku v úterý odsouhlasil třímilionovou dotaci. „Už dávno neplatí, že seriály jsou jen výplní mezi reklamami. Festivalů zaměřených vyloženě na seriály a minisérie zatím mnoho nevzniklo, v tom vidíme velkou šanci na zaplnění prázdného místa,“ uvedl náměstek primátora pro kulturu Matěj Hollan.

Ilustrační foto.
Oprava za čtvrt miliardy. Výměna potrubí nebo kolejí na rok zavře Údolní ulici

Co je Serial Killer?
Nový festival, který se jako první v České republice zaměří na televizní seriálovou tvorbu. První ročník připadne na začátek května 2018, plánovanými místy konání jsou kino Scala, Kabinet múz, Janáčkova akademie múzických umění, Moravské náměstí aj. Partnerskou zemí pro první ročník bude Dánsko.

Za vznikem festivalu stojí nezávislá producentka Kamila Zlatušková. „V českých, ale bohužel i ve středoevropských podmínkách, je kvalitní reflexe současné televizní tvorby spíš okrajovou záležitostí. To chceme změnit,“ řekla Zlatušková.

Konkrétní jména možných hostů ale zmínit nechtěla. „Zatím by to bylo předčasné, čeká nás ještě obrovské množství práce a jednání,“ dodala Zlatušková.

A co vlastně název Serial Killer znamená? „Festival by měl mít lehce kontroverzní šmrnc a více vrstev. ,Zabijácký‘ festival se nese v duchu plánované dramaturgie a samozřejmě i životně nezbytné nadsázky, například ve stylu kultovního filmu Takoví normální zabijáci,“ vysvětlila Zlatušková.

Už nyní organizátoři potvrdili spolupráci s Českou televizí a HBO, ve hře je spolupráce s televizí Amazon. „S organizátory festivalu jsme v kontaktu a o možnostech spolupráce jednáme,“ podotkl ředitel brněnského televizního studia Jan Souček.

Nové policejní BMW i8, které má zapůjčené jihomoravská dopravní policie.
Jihomoravští policisté převzali nový luxusní supersport. Měsíc po nehodě