Loni navíc vzali někteří do rukou kytary, basu i harmoniku. Letos to vypadá, že se setkání uskuteční bez doprovodu. „Jedna maminka se akce ujala, oslovila děti, se kterými bude mít v klubovně Mateřského centra Krasínek asi dvě zkoušky," oznámila starostka.

První prosincovou sobotu obec rozsvítí vánoční strom, poslední dva roky to bylo právě za doprovodu místní skupinky muzikantů. „Pak jsme je využili právě i pro akci Česko zpívá koledy. Letos nám ovšem v den rozsvěcení zazpívá Schola Krásensko v kostele svatého Vavřince. Připravují rockově laděný koncert, v červnu s ním už u nás slavili velký úspěch. Z kostela se přesuneme k vánočnímu stromu, kde nás bude čekat i mikulášská nadílka," řekla k obecní akci.

Česko zpívá koledy
Adventní akce Česko zpívá koledy se uskuteční po celé republice ve středu 14. prosince od 18 hodin. Na Vyškovsku zatím na deseti místech.

Nováčky rozhodně nejsou ani Bučovičtí. Dvakrát se ve městě představil dívčí sbor Colori při Základní umělecké škole Bučovice. Letos náměstí Svobody stejně tak podruhé rozezní koledy v podání dua Karel Gott revival Morava. „Trénovat na Česko zpívá koledy budeme pečlivě, ač koledy samozřejmě dobře známe. Znovu budeme vycházet z repertoáru Karla Gotta, představíme některé jeho sváteční hity," prozradil zpěvák Josef Bouda, který tvoří tým s muzikantem Radkem Vernerem už celou dekádu.

Od mnohonásobného zlatého slavíka zazní i letošní hit Země vstává. „Loni trošku pršelo, doufáme, že letos nám počasí bude víc přát. Představíme také vánoční píseň od Paľa Habery," lákal Bouda.

Pozval rovněž na vánoční galakoncert, který se uskuteční v neděli 18. prosince od šesti hodin večer v bučovickém kině Brigáda.

Předprodej vstupenek je už možný v Tabáku Jirková na náměstí Svobody. „Představí se s námi milí hosté. Ať už božský Bohuš Matuš, nebo rockeři Jan a Petr Koudelkovi," doplnil Bouda.