V uplynulých dnech porota složená z jedenácti členů jeho rady vybrala vítěze. „Dohromady se nám od všech autorů sešlo přes čtyři sta fotografií. Vybrat ty nejlepší bylo opravdu náročné. Nad některými jsme se dlouho dohadovali. Někde jsme se nemohli rozhodnout vůbec, a tak jsme udělili dvě první místa," okomentoval předseda Drnky Pavel Klvač.

Fotografické soutěže vyhlašuje občanské sdružení několik let, a jak Klvač podotýká, snímky v soutěžích mají čím dál lepší úroveň. „A zájem o účast v nich je také hodně velký," vyzdvihl.

Na výstavě, jejíž vernisáž se v Drnovicích uskuteční 10. prosince o půl páté odpoledne, nicméně není možné vystavit všechny soutěžní fotografie. „Každý z autorů na ní však minimálně jednu bude mít. Příchozí se určitě můžou těšit na snímek Matterhornu autora Zdeňka Cetkovského, který zvítězil v kategorii Hora, několik fotografií italských Dolomitů, ale třeba také zimních vrcholů v Afghánistánu," vyjmenoval předseda sdružení.

Pro výherce jednotlivých kategorií si pořadatelé připravili ceny, a to zejména v podobě regionálních publikací. „Máme pro ně například knížku fotografa Jiřího Foltýna. Ale třeba i sklenici medu," zakončil Klvač.