„Na základě zákona o svobodném přístupu k informacím jsem řediteli slavkovského zámku poslal e-mail, kterým jsem se dotazoval na jména autorů nového libreta. Stalo se tak už koncem minulého měsíce, ale ani po víc než patnácti dnech mi nikdo neodpověděl. Proto jsem se rozhodl na povinný subjekt, tedy zámek, podat stížnost," oznámil jeden z autorů libreta původní výstavy, která musela být kvůli sporům o autorská práva z rozhodnutí Vrchního soudu v Olomouci uzavřená.

Šilhánek nicméně o žádné žádosti podle svých slov neví. „Přichází mi celá řada e-mailů a je například možné, že tento zmizel někde ve spamech. V současné době jsem na dovolené, až se vrátím, budu vyřizovat korespondenci. Nicméně nerozumím tomu, proč takovou věc pan Samek řeší přes elektronickou poštu," podotkl Šilhánek.

Podle slov Samka však zákon umožňuje dotázat se na informaci elektronicky nebo ústně. Upozornil také na to, že si s ředitelem bez problému vyměnil za poslední léta už desítky e-mailů. „Chci jen vědět, kdo je autorem nového libreta. Nerozumím tomu, proč se nikdo k dílu nechce hlásit," řekl Samek.

Ředitel zámku prý bude na vyřízení záležitosti pracovat po návratu z dovolené. „Pokud bude žádost pana Samka oprávněná, budeme se jí zabývat," vzkázal.