Záměr se zastavil ve fázi úvah. „Za prvé by měla vést přes velmi komplikovaný terén. A za druhé zvažujeme, zda by byla cyklisty vůbec využívaná. Takže zatím žádné konkrétní obrysy ještě nezískává," potvrdila mluvčí vyškovské radnice Dana Ryšánková.

Otázkou tak podle ní je, jestli se k výstavbě město v dohledné době vůbec přiblíží. „Mnohem reálněji vypadá stavba cyklostezky mezi Opatovicemi a Dědicemi. Vše je na dobré cestě, je tak pravděpodobné, že už na podzim začneme," vzkázala Ryšánková.

Odsunutá cyklostezka měla vést z Jílové ulice přes údolí, které Hamiltony propojuje s Lhotou. A tam se napojit na slepou ulici. „Návrh vznikl v době, kdy jsme se dozvěděli, že se buduje cyklostezka mezi Hamiltony a Dědicemi. Napadlo nás, že by se dala protáhnout až k nám," nastínila už dřív předsedkyně lhotského osadního výboru, který s návrhem přišel, Marie Šlapalová.

Podle ní by využití našla. „Zejména v letní sezoně hodně cyklistů musí po hlavní cestě. A po té jezdí i s dětmi, což není bezpečné," zmínila Šlapalová.