„V mateřince jsme navyšovali kapacitu. Budeme přijímat o šest dětí víc. Kromě medlovických totiž nabíráme i z Rybníčku a okolí, pokud je to možné. Aby nám ale hygiena navýšení povolila, museli jsme opravit a pořídit nové sociální zařízení. S pracemi jsme začali v březnu, a protože jsme děti nemohli nechat na staveništi, přesunuli jsme je do kulturního domu," vysvětlil starosta Medlovic Bohuslav Klemsa.

Podle něj by náklady mohly dosáhnout přibližně sto padesáti tisíc korun. „Suma však zatím není jistá, práce ještě neskončily. A protože jde o starou budovu, můžou se i vyskytnout komplikace. Částku budeme platit z rozpočtu. Požádali jsme o dotace Jihomoravský kraj, tak doufáme, že nám nějaké peníze přidělí," dodal Klemsa.

Úpravou sociálního zařízení podle něj změny v mateřince neskončí. „Do budoucna plánujeme modernizaci celé školky," potvrdil.

Na toaletách pracují učni z vyškovského středního odborného učiliště v Sochorově ulici. „Postupně se střídají zedníci, obkladači, instalatéři, topenáři a malíři. Práce jim tak poskytnou i potřebnou praxi," doplnil starosta.