Jedním z hlavních témat pracovních porad pak byla i výše částky, kterou je obec ochotná za stadion zaplatit. „Rozhodli jsme se pro tři a půl milionu korun. Pokud se najde vážný zájemce, přeplatí nás, i kdybychom nabídli pět a půl milionu, tedy odhadní cenu stadionu," řekla na zasedání starostka Drnovic Zuzana Hermanová.

VÍC SE DOČTETE VE ČTVRTEČNÍM TIŠTĚNÉM VYDÁNÍ VYŠKOVSKÉHO DENÍKU ROVNOST

Pokud ho získá obec, vidí v ušetřených dvou milionech alespoň malou část sumy potřebnou na opravy. I když už nyní ví, že si vyžádají výrazně víc peněz. „Dalo se čekat, že dražba přijde, v konkurzu je stadion patnáct let. Z našeho pohledu to ale přineslo spíš negativa. Ať už se bavíme o investicích do budoucna nebo o tom, že objekt koupí nějaký developer. Nemám z toho dobrý pocit, ale otočit se k věci úplně zády, by asi nebylo nejlepší," podotkl místostarosta Drnovic Jiří Dvořák.

Jedním z důležitých faktorů, který představitele obce při rozhodování ovlivnil, je nejen poloha stadionu: nachází se ve středu obce. Ale i skutečnost, že kromě hřiště a tribun je součástí dražby také přístupová cesta ke školce, parkoviště a část prostoru u kulturního domu. A také to, že ho využívá místní fotbalový klub. Na druhé straně však stále stojí vidina břemene v podobě budoucích investic.