Od desátého července doposud tam byl kvůli pracím provoz svedený do jednoho pruhu. „Řidiči nyní budou muset úsek objíždět,“ vzkázal ředitel společnosti Vodovody a kanalizace Vyškov Vladimír Kramář.

Ilustrační foto.
Lidem schází respekt k policii. Považují ji za prostředek k udržení moci

Omezení bude platit také pro autobusy. Začíná za křižovatkou s Nosálovskou a končí před Puškinovou ulicí. „Úplná uzavírka potrvá do konce září,“ uvedl výrobně-technický náměstek podniku Karel Hájek. Definitivně pak mají práce skončit podle informací na web podniku o měsíc později.

Součástí oprav bude podle Hájka i přepojení vodovodních a kanalizačních přípojek nebo jejich rekonstrukce. Akce vyjde na necelých osmnáct milionů korun, vyškovská společnost vše platí sama, bez dotací.

Aktuálně trápí úplná uzavírka ve Vyškově také řidiče v úseku od Družstevní po Puškinovu ulici. Tam dělníci rovněž opravují vodovod a kanalizaci. Opětovně otevřít se silnice podle plánu má třicátého září.

Ilustrační foto.
Ke stovkám nehod jezdí policie zbytečně. Brněnská dokonce ke každé druhé

Objízdná trasa vede přes Nosálovskou ulici. „Opravy jsou potřeba, to se nedá nic dělat. Omezení jsou s tím spojená a musí se to nějak vydržet,“ reagoval smířlivě Vyškovan Petr Halámek.

LUCIE PINKOVÁ