„Kolony se podle očekávání tvořily na silnici I/50 především ze směru od Holubic. Ze Špitálské ulice se na silnici těžko odbočovalo autobusům, dopravu tam museli koordinovat strážníci. Vzhledem k tomu, že dnes budou do města přijíždět i zájemci o Oldtimer festival a hodně lidí se také rozjíždí na dovolené, bude to v těchto místech ještě o něco složitější," uvedla slavkovská mluvčí Veronika Slámová.

Organizátoři očekávají, že do města a okolí zavítá až třicet tisíc lidí. „Z toho důvodu už od čtvrtka slouží cesta ze Slavkova do Křenovic a okolní louky jako parkoviště. Silnice bude průjezdná jen ze směru od Slavkova do Křenovic. Parkovné činí sto korun na den. Nápor, který se na parkoviště vyvíjí, chceme zkorigovat tím, že jsme urgovali vystavovatele na festivalu, aby se dostavili na místo ještě včera nebo dnes do půl desáté, než se začnou sjíždět zájemci o cyklistiku," dodala Slámová.

Uzavírky se v sobotu a neděli budou týkat serpentin, tedy cesty ze Slavkova do Rousínova, a odtud do Němčan a zpátky do Slavkova. Uzavřené budou v sobotu od půl desáté do půl druhé a opět od dvou do půl sedmé. V neděli pak od jedenácti do pěti hodin.

Auta neprojedou ani dálničními přivaděči a zrušené budou v místě také autobusové zastávky. Objížďka do Rousínova povede přes mezinárodní silnici I/50, ovšem do Němčan žádná náhradní trasa není možná.