„V rozpočtu máme na dům s pečovatelskou službou vyčleněných šest se tisíc korun. Polovina půjde na výtah, který sice odpovídá požadavkům, ale už slouží nějakou dobu a je potřeba na něm nějaké věci upravit. Dalších tři sta tisíc poputuje na výměnu oken," přiblížil ivanovický starosta Jozef Heretík.

Pokračovat letos Ivanovičtí budou také v rekonstrukci střechy pokrývající budovu, kde se nachází například radnice a kino, se kterou začali v uplynulých letech. Na tu mají v rozpočtu vyčleněného půl milionu korun.

Loni se podařilo opravit část nad městským úřadem, teď ovšem zatím není jisté, kde dělníci budou pokračovat. „V loňském roce jsme při jednom z představení zjistili, že zatéká do kinosálu. Pršelo, a při vystoupení dětí se na zemi objevila louže," popsal ivanovický starosta.

Jestli se obnovy dočká právě nejvyšší část střechy, pod níž se kinosál nachází, se ještě neví. „Zatím nepršelo, tak nevíme, jestli to opravdu bylo způsobené deštěm. Pokud ano, bude mít přednost. Jinak peníze investujeme do jiné části tak, jak to bylo původně v plánu," dodal Heretík.