Vyvolávací cena, tři miliony korun, představuje pětapadesát procent odhadní ceny. K mání jsou nejen pozemky a budovy, ale i vybavení stadionu. „Jakou skutečnou hodnotu má, se ukáže až při samotné dražbě a licitaci, tedy přihazování. Konat se bude 17. března," sdělil za dražební společnost Josef Machů.

Ještě před ní jsou v plánu dvě prohlídky: 7. a 11. března. „I při nich uvidíme, kdo projeví zájem. Neznamená to ovšem, že kdo nedorazí, nemůže se dražby zúčastnit. Někteří zájemci stadion můžou dobře znát," vzkázal Machů.

Bučovice – K lásce k fotbalu ho přivedl otec. Zápasy v Drnovicích tak byly běžnou součástí jeho víkendového programu. Zdeněk Kunc z Bučovic na ně chodil ještě v době, kdy v místě současného stánku stála jen jedna tribuna a po drnovickém kolosu nebylo ani památky. „To ještě hráli druhou ligu," vzpomíná bývalý fanoušek Petry Drnovice.

Jezdíval i na zápasy do Kyjova, kde hrával Jan Gottvald. „Když se vrátil do Drnovic, rozhodl se, že postaví v obci stadion. Měl jsem z toho samozřejmě radost. Byly to dobré časy. V době nejslavnější éry hrála na trávníku velká jména a přijížděly tisíce fanoušků. Atmosféra byla vynikající, nebylo v podstatě ani kde zaparkovat auto. Stálo se všude v bočních uličkách," vybavuje si zlaté časy drnovického fotbalu Kunc.

Po ukončení zápasu prý většina fanoušků spěchala pryč. On se svými přáteli ne. Zůstali na sedačkách a dívali se z tribuny naproti na zaparkovaná auta hráčů. „To byla úplná přehlídka. Všechna auta z ciziny," říká Bučovan.

Vzpomíná i na rozbroje brněnských fanoušků. „Přijížděly plné autobusy a z těch vystupovali podnapilí. Měli vyhrazené místo na tribuně, aby byli oddělení, a tak se kolikrát řezali také mezi sebou," přibližuje pamětník.

Osud kdysi slavného stadionu stále sleduje. „Od té doby, co ztratil sponzora, to s ním jde z kopce. Je škoda, že jde do dražby. Říkali jsme si s otcem, že kdyby ho Gottvald postavil v Kyjově, měl by větší návštěvnost. A myslím, že se v něm ještě dneska mohla hrát i druhá liga. Kdo ví. V Drnovicích se to ale podle mě už nevzpamatuje," naznačuje muž.