„Hřiště je otevřené a v jeho okolí je povolený volný výběh psů. Nezřídka se stává, že se mezi atrakcemi nebo v pískovišti nacházejí jejich výkaly. To pak odradí od návštěvy," upozornila třeba Natálie Černá, která se svým potomkem hřiště navštěvuje, s tím, že by bylo dobré prostor oplotit.

Místo je však koncipované jako pokračování zóny parku. „Bude trvat, než nově zasazené stromy v okolí hřiště vyrostou, ale oplotit ho nechceme. Třeba i proto jsme pískovou plochu nikdy nenazvali pískovištěm. Je to dopadová plocha. Pokud by šlo o pískoviště, museli bychom místo oplotit," přiblížil starosta města Karel Goldemund.

Problém v lidech

Apeloval spíš na svědomí návštěvníků parku. „Hledali jsme řešení, ale abych řekl pravdu, nenašli jsme ho. Je to zkrátka o tom, jak se lidé chovají a jak berou ohled na ostatní. Město ani stát nejsou schopné spoustu věcí vyřešit, dokud se k sobě lidé nezačnou chovat jinak. Vysadili jsme tam například mladé stromky, všichni po nich dupou. Že to dělají děti, ještě pochopím, ale co k tomu vede dospělé, ne. A už vůbec nevím, jak ovlivnit venčení psů," dodal starosta.

Přesto však měl pro rodiče i dobrou zprávu. „Nedávno jsme dostali třetí dotaci od sponzora, s jejíž pomocí hřiště budujeme. Získali jsme tři sta padesát tisíc a dalších pět set poputuje z rozpočtu. Za tyto peníze ho budeme dál upravovat, aby splňovalo všechna kritéria, která jsme si stanovili," zmínil Goldemund.