Její vedení už k letošnímu jubileu naplánovalo oslavy. „Uskuteční se 23. října a budou se konat formou dne otevřených dveří. Jejich součástí bude mimo jiné prohlídka školy pro širokou veřejnost, výstava prací našich žáků nebo prodejní výstava vín. Nejdůležitějším bodem setkání je kulturní program, který začne v jednu hodinu odpoledne ve Společenském centru Bonaparte," připomněla ředitelka Vladislava Kulhánková.

Oslavy, při nichž se uskuteční třeba i setkání bývalých zaměstnanců, potrvají do šesti hodin odpoledne. Své jubileum si škola připomíná po celý rok formou historických článků ve Slavkovském zpravodaji. Díky práci bývalých učitelů Karla Häringa a Jaroslava Janíka se podařilo dopodrobna zmapovat historii čtyř škol, které se v minulosti sloučily do jedné. „Ještě stále ale sháníme jakékoliv historické materiály, které se k naší škole váží, ať už fotografie nebo jiné. Něco málo jsme od lidí obdrželi a ceníme si toho, ale naše výzva stále platí," podotkla ředitelka.

Slavkovská Integrovaná střední škola vznikla v roce 1994. O čtyři roky později se spojila s Integrovanou střední školou managementu a služeb ze Slavkova a se Středním odborným učilištěm strojírenským z Rousínova. V roce 2009 se pak k instituci jako poslední přidalo rousínovské nábytkářské učiliště.