„Rada města schválila tržní řád zakazující podomní prodej na území města na svém prvním jednání. Chceme tak ochránit zejména naše starší obyvatele od takzvaných šmejdů," prohlásil na čtvrtečním jednání zastupitelstva ivanovický starosta Vlastislav Drobílek. Souhlas zastupitelů podle něj vzhledem k tomu, že nejde o vyhlášku, nebyl potřeba.

Stejně jako v některých městech a vesnicích Vyškovska, také v Ivanovicích by měla podomní prodejce o nařízení, které má vejít v účinnost 1. prosince, informovat cedule pod značkou upozorňující na začátek obce. „Je nutné si ovšem předtím vyřídit povolení od silničářů, abychom ji zanedlouho nemuseli sundávat. Už na tom pracuje zaměstnankyně radnice," doplnil Drobílek.

Absolutní zákaz vstupu do Ivanovic však obchodníci nebudou mít. Město pro ně vyhradilo kromě provozovny určené právě k tomu účelu další dvě místa, kde můžou své zboží nabízet. A to na vymezené ploše na Palackého náměstí a před jedním z domů v místní části Chvalkovice na Hané po zaplacení místního poplatku.