Jeho strana získala čtyři mandáty. Začala vyjednávat s KDU-ČSL, která získala o jedno křeslo méně. Pokud by se však obě strany domluvily, a přibraly ještě někoho třetího, měly by výrazně nakročeno k většině v zastupitelstvu.

Podobná situace panuje také v Rousínově. Tam se po volbách utvořily dva bloky. Sdružení ProRousínovsko a KDU-ČSL získaly shodně po čtyřech mandátech a nyní jednají se zbylými volebními seskupeními. Jak už dřív Vyškovský deník Rovnost informoval, o utvoření společné koalice ani jedna z obou stran neuvažuje. „Jednání zůstává stále otevřené. Některé jeho výsledky by mohly být jasné zítra," prohlásil starosta Rousínova František Havíř (KDU-ČSL). V Ivanovicích na Hané chtějí respektovat výsledky voleb, které dopadly nejlépe pro lidovce. Její zástupci se znovu mají sejít s ve městě druhými nejsilnějšími občanskými demokraty. Jak minulý týden oznámil místostarosta a lídr vítězných lidovců Vlastislav Drobílek, s ODS už se dohodli, že si rozdělí čtyři místa v radě. „Stále zbývá domluvit se na pátém členovi, k tomu dojde buď v úterý, nebo ve středu," informoval Drobílek.

Stejně jako lídr občanských demokratů Josef Lysák je přesvědčený, že není potřeba vytvářet koalici. „Souhlasím s ním v tom, že nejdůležitější je hledat kompromis a dohodnout se se všemi zastupiteli," naznačil Drobílek.