VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Jíte ke štědrovečerní večeři kapra?

Vyškovsko /ANKETA, FOTOGALERIE/ - Jíte ke štědrovečerní večeři kapra?

24.12.2009
SDÍLEJ:

Kapři jsou k dostání před supermarkety, na tržišti ve Vyškově i v některých obchodech. Většina ryb pochází z pohořelických rybníků.Foto: DENÍK/Radka Jarušková

Věra Pospíšilová, 60 let, důchodkyně, Letonice
Kapra ke štědrovečerní večeři nejíme již několik let. Většinou míváme nějaké filety nebo mořskou štiku. Dříve jsme kapra na Vánoce jedli, ale měl moc kostí a příliš nám nechutnal. Mražená ryba nám chutná víc a již jsme si na ni zvykli, takže to nebudeme měnit. Jako přílohu máme tradičně bramborový salát.

Václav Pavlín, 21 let, student, Vyškov
Naše rodina dodržuje vánoční tradice. Každý rok tedy jíme klasicky kapra a s ním bramborový salát. Bez toho by se naše štědrovečerní tabule neobešla. Vím, že hodně lidí kapra vyměnilo za nějaké filety nebo kuřecí řízky, ale já mám kapra rád a neuvažuji o jakékoliv změně. Alespoň prozatím ne.

Anastázie Blechová, 48 let, stravovací referentka, Slavkov u Brna
Každý rok si koupíme živého kapra, toho pak osmažíme a připravíme k štědrovečerní večeři. Jako přílohu dělám tradičně bramborový salát. Nikdy jsme neuvažovali nad tím, že bychom si místo kapra koupili například filety. Vánoční svátky jsou plné tradic a kapr k večeři k nim neodmyslitelně patří.

Jiří Světlík, 25 let, student, Ivanovice
Letos budeme mít kapra, ale není tomu tak každý rok. Moje sestra kapra nejí, takže místo něj má pokaždé kuřecí řízky. Někdy se k ní připojí i zbytek rodiny a tak se občas stane, že místo tradičního kapra máme všichni kuře. Ale tento rok bychom se chtěli držet tradice a mít kapra a k němu samozřejmě bramborový salát.

Eva Mrázová, 48 let, ředitelka mateřské školy, Lysovice
U nás jíme každý rok českou klasiku. To znamená smaženého kapra, coby přílohu bramborový salát a předtím samozřejmě nesmí chybět rybí polévka. Během roku sice jíme různé filety a jiné ryby, ale na Vánoce musíme mít kapra. Bez něj si nedokáži štědrovečerní večeři představit.

Miloslav Surý, 23 let, seřizovač, Tučapy
My si nějak zvlášť na tradice nepotrpíme, takže se u nás štědrovečerní večeře rok co rok mění. Někdy si koupíme kapra, jindy nějakou jinou rybu nebo přímo filety. Ale letos budeme mít určitě kapra. Přílohu děláme každý rok stejnou, to znamená bramborový salát. Ten se k rybě skvěle hodí.

HLASOVAT V ANKETĚ MŮŽETE VPRAVO NAHOŘE

Jíte ke štědrovečerní večeři kapra?

Ano

83 %

Ne

17 %

Hlasovalo: 6

Anketa byla ukončena

24.12.2009 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ještě před několika málo týdny mohli Vyškované obdivovat starou konstrukci stadionu, do měsíce má stát nová.

Zimní stadion: už za měsíc namontují obří konstrukci

Ilustrační foto.

Glyfosát? Povolujeme jej, sdělila Unie. Zemědělce to potěšilo

Vyškov odstartoval turistickou sezonu. Děti se vydaly i na pochod osvobození

Vyškov /FOTOGALERIE/ – Soutěž zaměřenou na přírodu Vyškovska, která potrvá do konce září, vyhlásili v sobotu dopoledne zástupci Turistického informačního centra ve Vyškově. Vedení zooparku zase připomnělo, že letos v areálu otevře právě připravovaný pavilon Austrálie s klokany. Vyškov tak už tradičně symbolicky zahájil turistickou sezonu.

Děti na internetu prodávají své nahé fotky a nabízí i sex, říká policistka

Jižní Morava /ROZHOVOR/ - Internetový fenomén Modrá velryba, který skrze sérii úkolů, jež mohou vést až k sebevraždám, ovlivňuje děti a teenagery, se objevil i v České republice. Tvrdí to policisté, konkrétní případy ale nechtějí zveřejnit. Medializace fenoménu, který mezi lidmi vyvolal velký ohlas, nebyl dobrý krok podle jihomoravské policejní koordinátorky prevence Zdeňky Procházkové. „Už je to moc nafouknuté. Podobná nebezpečí jsou na internetu pořád, jen se pokaždé jinak nazývají," tvrdí.

Hnojte popelem

Topíte dřevem? Nebo máte doma krb jen tak pro příjemný pocit? Kam dáváte popel? Pokud ho vyhazujete, připravujete se o jedno z nejlepších hnojiv světa.

Mrazy jsou na ústupu, škody na úrodě budou zemědělci znát na konci května

Jižní Morava – Nepříjemný pohled na zmrzlá očka révy vinné čekal vinaře Jiřího Maděřiče z Moravského Žižkova na Břeclavsku, když kontroloval po nedávné mrazivé noci vinohrad. „U některých odrůd, především u Chardonnay či Muškátu moravského, zmrzlo třicet až čtyřicet procent," vypočítával Maděřič. Neradostné sčítání mají za sebou i další pěstitelé.

Předvolební speciál deníku: Jak splnila vláda své sliby?

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies