Instalace ramp připadla na období výstavy Život nemá limity. „Na ní se prezentovaly organizace pomáhající lidem s různým typem zdravotního nebo sociálního znevýhodnění," uvedla ředitelka komunitní nadace Tři brány Martina Šlampová.

Jednou z takových organizací je i vyškovská Piafa, která se zaměřuje na hiporehabilitaci. „Právě zásluhou Piafy a jednoho ze členů správní rady nadace Tři brány se podařilo překonat jedinou bariéru, která dosud bránila lidem s handicapem prohlédnout si interiér kaple a zahradu za ní," vysvětlila Šlampová.

Tři brány už dlouhodobě usilují o oživení špitální kaple v Dukelské ulici, výsledkem tohoto snažení bylo letos třeba Valentýnské plápolání, tedy zapalování svíček na svatého Valentýna, součástí jsou i pravidelné výstavy.

Nejpodstatnějším úkolem nadace je však v tomto ohledu dokončení rekonstrukce kaple. „Prohlídka kaple je možná každý všední den mezi devíti hodinami ráno a třemi hodinami odpoledne. Dobrovolným vstupným na výstavy nebo prohlídku kaple návštěvníci podpoří veřejnou sbírku, jejíž výtěžek je určený právě na dokončení oprav kaple a obnovu zahrady," řekla Šlampová.

Kaple je navíc zajímavá i pro ochránce přírody. V létě na její půdě totiž sídlí kolonie vzácných netopýrů s asi stovkou jedinců.