„Vyškovská základní organizace Českého klubu chovatelů se na město obrátila s žádostí o poskytnutí dotace. Svůj požadavek o peněžní výpomoc svaz odůvodnil tím, že při pořádání chovatelských trhů se podstatně zvýšila návštěvnost areálu. Ta má ale negativní dopad na stav už i tak nevyhovujících toalet," přiblížila mluvčí vyškovské radnice Petra Bezdomniková.

Za žádostí však nestojí pouze větší zájem o prohlídky domácího zvířectva. Na rok 2015 totiž organizace připravuje oslavy osmdesátého výročí od založení. „Peníze, které má, ale na zaplacení oprav nestačí, proto se její členové obrátili s žádostí o pomoc na vedení města," dodala Bezdomniková.

Odhadované náklady na obnovu sociálního zařízení se pohybují přibližně ve výši dvou set tisíc korun. Zastupitelé odsouhlasili poskytnutí mimořádné dotace v poloviční výši. Stotisícový příspěvek poputuje z neúčelové rezervy města. „Je určená na stavební materiál. Samotnou opravu zařízení si svaz chovatelů zajistí svépomocí. Odborný dohled nad opravou pak zabezpečí investiční odbor městského úřadu," informovala mluvčí.