Na rozhodnutí čekal víc než rok. „Žádost jsem podal loni v březnu a teprve teď jsem dostal informaci, že ji dostanu. Mám už i stavební povolení. V červenci se chystám vypsat výběrové řízení na dodavatele a zhruba za rok by mělo být hotovo," nastínil Novotný s tím, že stavební povolení má vydané do konce června 2015.

Ze začátku chce vyrábět čtyři druhy piva, desítku, jedenáctku, dvanáctku a tmavé. Už nyní však má v hlavně několik nápadů, jak je ozvláštní. „Určitě budu vařit i speciály. Před několika lety jsem byl v Belgii, kde mě přímo fascinovala škála pivních druhů, které nabízeli v obchodech. Byly jich stovky. O Češích se říká, že jsou pivní národ, přitom na výběr příliš nemají. Chtěl bych nabídku zpestřit," svěřil se investor.

Příznivci pěnivého moku se tak podle něj můžou těšit na piva vařená podle originálních receptur, které ještě nikoho nenapadly.

Kromě toho má dobrou zprávu také pro nezaměstnané. Projekt počítá i s vytvořením pracovních míst. „V plánu je jich zatím šest," zmínil Novotný.

Aby záměr uskutečnil, bude muset sáhnout dost hluboko do kapsy. Když v roce 2012 nechával zpracovávat projekt, rozpočet stavby se vyšplhal do milionů korun. „Tehdy to dělalo nějakých pět šest milionů. Dokončovat ho ale budu v roce 2015, to znamená o tři roky později, takže kdo ví, na kolik ve finále vyjde. Ale záležet bude také na dodavateli, za kolik ho bude schopný vytvořit," dodal Novotný s tím, že zájemci nový pivovar najdou v areálu bohdalického Ovčína. Tam se mu nedávno podařilo zprovoznit sýrárnu.

Na Vyškovsku půjde už o čtvrtý pivovar. Kromě vyškovského v regionu funguje slavkovský, který otevřel své brány loni v únoru. Nejnovějším je topolanský minipivovar, který se majiteli Janu Michalíkovi podařilo zprovoznit loni v říjnu po dvou letech od zahájení stavby.