Peníze musí vesnice najít ve vlastním rozpočtu. „Obě stavební úpravy uhradíme sami, náklady na práci by měly být nízké, dražší bude materiál, který musíme nakoupit. Ale celkově nejde o žádnou výraznou investici," odmítal starosta.

Obě akce budou navíc krátkodobou záležitostí. „Chodník by měl být hotový do začátku září a předběžně počítáme s tím, že na konci stejného měsíce budeme mít opravenou i silnici. S jistotou to ale radši tvrdit nebudu," vylíčil starosta s tím, že uzavírky s sebou oprava silnice nepřinese. „Není tam velký provoz, dopravu to neomezí," ujistil Hroza.

Problémy s úpravou chodníků s sebou přinesla i stavba kanalizace za padesát milionů korun v Tučapech. S jejím spuštěním má vedení obce jen dobré zprávy. „Už jsme obdrželi povolení k jejímu provozování a lidé se tak mohou začít připojovat. Určitě je to těší, protože se nás na možnost připojení už často vyptávali," vysvětlil starosta Tučap Miloslav Brandýs.

Samotnou přípojku si musí obyvatelé každého z domů zaplatit sami. „Cenu nedokážu dost dobře určit, protože je individuální. Odvíjí se od typu přípojky, jaký si lidé koupí a hlavní roli samozřejmě sehrává vzdálenost od kanalizace," dodal Brandýs.