Volné plochy ve sportovním areálu ve Smetanových sadech se rozhodlo využít i vedení Vyškova. U nově vznikajícího zimního stadionu otevře další sportoviště. Jak vysvětlil starosta města Karel Goldemund, dosavadní investice města směřovaly převážně do sportovních klubů. „Náš cíl ale je, aby do sportovního areálu rádi chodili i ostatní Vyškované,“ prohlásil starosta.

Po discgolfu, který radnice zpřístupnila před pár týdny, je v plánu workoutové hřiště doplněné o parkourové prvky a streetballové hřiště. Jejich stavba začne v září. „Chceme doplnit stávající areál a zároveň lidem přinést dosud chybějící služby,“ je přesvědčený vyškovský úředník Jiří Plášil.

Další etapa rozšíření sportovního areálu je naplánovaná na příští rok, začne zřejmě v dubnu. „Počítáme se třemi hřišti pro pétanque, dětské hřiště rozdělíme na dvě části s atrakcemi. Přemýšlíme nad různými prolézačkami, lanovými konstrukcemi i nad atrakcemi pro nejmenší,“ vyjmenoval Goldemund.

Klokani
Klokani v zoo potěší první návštěvníky v závěru srpna

Významná proměna čeká sportovní halu ASK Blansko. „Budovu čeká kompletní rekonstrukce. Předpokládané náklady jsou asi osmnáct milionů,“ vyčíslil jednatel městské společnosti Služby Blansko Jiří Charvát.

Úprav se dočkala i střecha zimního stadionu, posilovna v lázních nebo areál tamního akvaparku, kde došlo k rekonstrukci průlezek na dětském hřišti. „Vypsali jsme také výběrové řízení na stavbu nové tribuny do sportovní haly na Údolní ulici. Chceme ji stavět ještě letos,“ dodal Charvát

Novinka je i záměr Boskovic koupit tenisové kurty v areálu Červená zahrada. Na místě je šest kurtů. Dva z nich vlastní tenisový klub LTC Velen. Zbylé čtyři patří státu. Radní jsou pro jejich koupi. „Úřad pro zastupování státu schválil přímý prodej požadovaných pozemků do vlastnictví města. Cena za veškeré pozemky včetně stavebních úprav činí necelé dva miliony. Výkupem tenisových kurtů pokračují Boskovice v přípravě celého areálu Červené zahrady pro možné investiční záměry,“ oznámila boskovická místostarostka Dagmar Hamalová. Nové cvičební prvky letos přibyly na dvou workoutových hřištích v Adamově. „Doplnili jsme tam posilovací stroje, které jsou vhodné třeba pro rodiče a starší lidi. Dohromady jde o šest strojů za 180 tisíc včetně montáže,“ vyčíslil adamovský místostarosta Jiří Němec.

Novinky ve sportuADAMOV
6 posilovacích strojů na workoutových hřištích
BLANSKO
nový vstup do sportovní haly ASK Blansko
VYŠKOV
workoutová plocha s prvky parkouru a streetbalovým hřištěm

Chátrající dům v Husově ulici 63 ve Slavkově u Brna.
Dům zchátral. Může strhnout i část radnice