Novým kolotočem a houpadly oživili v létě Kozlanští nabídku herních prvků v tamním parku za zdravotním střediskem. Vyšlo je to na osmdesát tisíc korun. „Původní a časem už zchátralé dřevěné prvky jsme z místa odstranili. Nechtěli jsme, aby se jejich vinou nějaké dítě zranilo," poznamenal starosta Kozlan Karel Pospíšil.

Bikrosovou trať pak obec nabídla mladým cyklistům jako náhradu za jejich ježdění po přejezdech z chodníků na silnice a betonových parkovištích. „Nejen pro ně to bylo nebezpečné, proto jsme se rozhodli využít prostor před provozní budovou. Ihned po otevření tratě jsme s potěšením zjistili, že ji mládež hojně využívá," informoval Pospíšil.

Pozemek museli zástupci obce nejdřív nechat odvodnit a na jeho povrchu vytvořit nerovnosti. K tomu využili služeb nejen dodavatelské firmy, ale i zaměstnanců obce.

Vedle už postavené bikrosové tratě vzniká i zpevněná travnatá plocha s lavičkami pro rodiče, kterou využijí děti k míčovým hrám. Kozlanské dohromady oba projekty vyšly na sedmdesát tisíc korun. „Teď už jen čekáme, až povyroste tráva. Máme v obci oplocený sportovní areál s umělým povrchem, ten ale má omezený režim provozu. Když bude zavřený, budou si moci hrát zde," dodal starosta.

MARTINA JAROŠOVÁ