Potěšilo například vystoupení párové akrobacie Aventyr. Nad ohebným tělem akrobatky přecházel zrak, obdivuhodná byla i síla jejího partnera. „Toto vystoupení se mi líbilo nejvíc. Jsem ráda, že jsme na akci vyrazili, zpočátku jsme trochu váhali. Ale je o co stát. Děti si nechaly pomalovat obličej, muž si zase pochvaloval výstavu pravěku,“ byla spokojená Karolína Menšíková z Vyškova.

Program uvnitř muzea a na nádvoří však byl mnohem bohatší. Lidé zhlédli šermířské vystoupení, ohňovou show, děti se zabavily v dílničkách. Několik nejmenších návštěvníků si také zahrálo divadlo. Zapojili je do něj Komedianti na káře. „Jde o pouliční loutkové divadlo. Odehráli scénku nazvanou Rytířské povídání o princi Bajajovi,“ uvedla ředitelka Muzea Vyškovska Monika Pelinková.

O muzejní noci se také zpřístupnila kaple svaté Anny v Dukelské ulici. Do neděle v ní lidé najdou výstavu bonsají. Právě v neděli by na ni měli dorazit začínající pěstitelé. „Odborníci jim poradí, jak stromky pěstovat. Těm, kdo si donesou vlastní, ukážou jejich tvarování,“ pozvala pracovnice muzea Ivana Fleková.