Na druhou stranu je ovšem podle něj s žáky třeba pracovat na vyhodnocování získaných informací. „Musí umět posoudit, zda jsou pravdivé, a také zvládat počítačovou bezpečnost," podotkl ředitel školy, která se zaměřuje na environmentální výchovu a informační technologie. Na podporu rozvoje výuky se proto účastní také různých akcí a soutěží v informatice.

Letos poprvé je to i celostátní vědomostní soutěž IT- -SLOT. „Bude se konat formou online testu. Zúčastní se ho všichni žáci osmé a deváté třídy v hodině informatiky. Chceme, aby si vyzkoušeli něco nového a sami se porovnali s ostatními," vysvětlil Tomek.

Své znalosti z informačních technologií a logické uvažování poměří žáci v prvním kole v úterý a ve středu. Nejlepších pětačtyřicet z celé republiky se utká o prvenství 16. prosince na Soukromé střední škole výpočetní techniky v Praze, která klání pořádá. „První část úloh je zaměřená na oblast základních vědomostí o informačních technologiích, tedy internetu, hardwaru, softwaru, operačních systémů a programování. Druhá je pak věnovaná matematickému a logickému myšlení," přiblížil ředitel pražské školy Martin Vodička.

Podomská škola ale není jedinou přihlášenou z Vyškovska. Region bude reprezentovat i Základní škola Rousínov. Pokud má některá další zájem je následovat, může se do soutěže ještě přihlásit. A to do pondělí.