„Počítáme například se zastřešením laviček. Věnujeme se hlavně dětem, a když pořádáme turnaje, přijedou jich desítky. Navíc i spolu s rodiči a trenéry. Do loňska jsme neměli ani pořádné zázemí. To už je sice v lepším stavu, ale když je špatné počasí, nemají si lidé vlastně ani kam sednout," vysvětlil předseda baseballistů Pelikans Bučovice Lubomír Vykoukal.

Největší část peněz však spolkne oprava samotného hřiště. Získá novou antuku, dočká se i ochranných sítí. „Ty už jsou v dezolátním stavu. Za zbytek peněz pak pořídíme míče, chrániče a helmy a dokončíme úpravy skladu, se kterými jsme začali v minulém roce," popsal Vykoukal.

Riskovat nemůžou

S pracemi odstartují, jakmile podepíší smlouvu o tom, že peníze ve výši 153 tisíc korun skutečně od kraje dostanou. „Nemůžeme jít do rizika a začít už nyní s tím, že pak třeba firmám nezaplatíme," poznamenal.

Sám však předpokládá, že se vše stihne o prázdninách. „Máme všechno připravené, jsme už dohodnutí i s firmami. Nyní v podstatě hrajeme v provizorních podmínkách, takže čím dřív se začne, tím lépe," zmínil předseda. Dodal, že dotace pokrývá šedesát procent celkových nákladů.

Zbytek musí baseballisté zaplatit ze svého. „Baseball je v otázce peněz poměrně náročný. Jen míče nás stojí patnáct až dvacet tisíc korun ročně. Za dotaci jsme tak rádi, můžeme díky ní zlepšit podmínky pro mladé sportovce," pochvaloval si Vykoukal s tím, že do svých řad rádi přijmou i další sportovní nadšence.