Práce už mají rovněž za sebou a dvacítka nejmenších obyvatel obce, kteří mateřinku navštěvují, se tak nyní baví i na nových houpadlech a prolézačkách. „Včetně terénních úprav nás akce vyšla na tři sta sedmdesát tisíc korun. Získali jsme na ni dotaci z ministerstva pro místní rozvoj, která pokryla dvě stě sedmdesát tisíc," sdělil starosta Tučap Miloslav Brandýs.

Obec však myslí i na starší děti. Hlavně na jejich bezpečnost. Ještě letos proto chce stihnout opravu vstupu do základní školy. „Zahrne jak úpravu schodů, tak i výměnu vstupních dveří. Firmu už máme vybranou, půjde o menší investici. Spolkne něco přes sto tisíc korun. I v tomto případě jsme získali dotaci. Tentokrát jde o padesát tisíc, které nám poskytne Jihomoravský kraj," dodal Brandýs.

Záměr kvituje i ředitelka školy Jana Potáčová. „Úpravu jsme v požadavcích měli už několik let. Jednak dveře nejsou pěkné, ale hlavně nesplňují požadavky na bezpečnost. Co se týká schodů, má místo nich vzniknout rampa, vstup tak bude plynulejší," byla spokojená Potáčová.