„Nechtělo se mi chodit na procházky ani nakupovat. Bylo to tady opravdu hodně rozkopané. Chodníky by obec rozhodně měla nechat opravit. Když prší, nechodí se po nich moc dobře," poukázala například Marie Kučírková z Holubic.

Jak uvedl místostarosta vesnice Jiří Pindryč, co se týká cest v obci, ty už se podařilo opravit. „Nyní jsou v podstatně lepším stavu, než byly před stavbou kanalizace. Z rozpočtové rezervy jsme uvolnili zhruba pět milionů korun. Šlo o neplánovanou investici," řekl místostarosta.

Nyní podle něj přijdou na řadu chodníky. Přednost má dostat lokalita od středu obce směrem ke škole. Kdy k tomu ale dojde, bude záviset na proplacení dotace na opravu školky. „Zatím nám v obecní kase chybí zhruba sedm a tři čtvrtě milionu korun, které máme dostat z evropských peněz. Museli jsme je vzít z rezervy. A docela nám to zpomaluje investice," poznamenal Pindryč.

Na chodníky ještě nemají zpracovanou projektovou dokumentaci, nicméně se ji chystají zadat. „Cena se bude odvíjet podle velikosti projektů. U nějakého většího bychom se měli vejít do dvou set tisíc korun, menší možná vyjde na nějakých sto tisíc. I tady požádáme o dotace," oznámil místostarosta s tím, že dotáhnout do konce pak ještě bude potřeba některé věci související se stavbou kanalizace.

Lidé se k ní musejí připojit do konce června. „Kdo tak neučiní, riskuje pokutu. Budeme dělat kontroly. Bez nich obyvatele nedonutíme k tomu, aby užívali jednotnou kanalizaci tak, jak mají," je si jistý Pindryč.