Původní hrací prvky už nevyhovují hlavně kvůli jejich stáří. „Jsou opotřebované a mohly by být nebezpečné. Jde například o různé železné prolézačky, jako jsou globusy a podobně. Proto jsme se rozhodli pro výměnu. Nahradíme je novými prvky, které kladou větší důraz na bezpečnost," vysvětlil starosta.

Dřevěný domeček, prolézací vláček, pružinová hopsadla nebo tabuli na kreslení objevily loni děti až po prázdninách. „Jinak to nešlo kvůli bezpečnosti. Museli jsme počkat, až bude školka zavřená. Protože si teď ale děti mají kde hrát, můžeme druhou polovinu hřiště opravovat i za provozu. Ještě musíme vybrat dodavatele, je proto možné, že se to stejně protáhne přes prázdniny," podotkl starosta.

Na úpravy získaly Brankovice zhruba sedmdesátiprocentní dotaci z Programu rozvoje venkova, se kterou pomohla Místní akční skupina Společná cesta. Podmínkou dotace bylo, aby hřiště sloužilo i veřejnosti. „To splňujeme. Maminky jsou rády, že tam můžou s dětmi zajít na procházku a hřiště často navštěvují," dodal Procházka.